Zo vaak moet je jouw wc schoonmaken Beeld Getty Images/EyeEm
Zo vaak moet je jouw wc schoonmakenBeeld Getty Images/EyeEm

Zo vaak zou je de wc moeten schoonmaken

Het kleinste kamertje is misschien wel de minst favoriete plek om schoon te maken, maar of je het nou leuk vindt of niet: het is toch wel écht nodig.

Mandy EendragtGetty Images/EyeEm

Omdat het toilet dagelijks wordt gebruikt, en in gezinnen ook nog door meerdere mensen, is het een ideale broedplaats voor bacteriën. Niet alleen door de wc-bril en de pot zelf, maar ook op plekken die vaak over het hoofd worden gezien.

Richtlijn

De richtlijn is om elk toilet in huis minstens één keer per week grondig schoon te maken. Hierbij geldt dat hoe meer mensen er dagelijks gebruik van maken, hoe vaker je dit moet doen. Dus als je een groot gezin hebt, is het beter om dit om de dag te doen. Denk hierbij aan de wc-pot en de wasbak ontkalken én de muren, deur en vloer reinigen. En vergeet de scharnieren en de spoelknop niet!

In de tussentijd

Kleinere taken die je twee keer per week kunt doen zijn: de deurklink, wc-bril, onder de rand en de buitenkant van de wc-pot schoonmaken én natuurlijk ook de handdoeken vervangen. En hierbij geldt ook weer: hoe meer mensen er gebruik van maken, hoe vaker je het moet schoonmaken.

Geen zware taak

Het lijkt allemaal veel werk, maar het schoonmaken van je toilet hoeft helemaal geen zware taak te zijn. Als je het vaak genoeg doet, dan wordt het ook nooit meer écht smerig en is het kleinste kamertje voortaan ook makkelijker schoon te houden.

Bron: Househould Management 101, How Stuff Works

Pinterest Beeld Getty Images
PinterestBeeld Getty Images
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden