Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

3 spannende podcasts waarmee je je deze periode niet zult vervelen

Thuis zitten is niet voor iedereen een pretje. De dagen kunnen lang zijn en wie weet ben jij niet zo’n lezer. Hoe vul je je dagen dan? Nou, met een heel spannende podcast. En wel deze.

Tuinstoel in de zon, koptelefoon op, ogen dicht en genieten maar.

Advertentie

1. El Tarangu

Voor de sportliefhebbers is dit zeker een aanrader. Nu er de komende periode weinig wedstrijden op televisie te zien zullen zijn, is een sportgerelateerd verhaal vast zeer welkom. Heb jij niets met sport? Ook geen zorgen: deze podcast is voor iedereen. De podcast gaat over oud-wielrenner José Manuel Fuente. Hij zou eigenlijk in zijn graf moeten liggen, als de Vlaamse wielerheld Lucien van Impe een apart telefoontje krijgt. José, die de bijnaam El Tarangu droeg in zijn wielrenperiode, wil met hem afspreken. Lucien is met stomheid geslagen. Het was toch groot nieuws dat José een aantal jaar geleden was overleden? Hoe zit dit? De mannen spreken af en Lucien is overtuigd: dit is José. In de podcast gaan de dames van het Vlaamse audiocollectief Schik op onderzoek uit. Wie is deze man waarmee Lucien afsprak? Is José toch niet dood? Een verbazingwekkend en ongelooflijk spannend verhaal waar je in 5 uur doorheen raast alsof het niets is.

2. De brand in het landhuis

In deze podcast onderzoekt journalist Simon Heijmans het bizarre verhaal van Ewald Marggraff. Deze grootgrondbezitter kwam in 2003 om het leven tijds een grote brand in zijn landhuis in Vught. Hij werd gevonden achter de voordeur, op zijn weg naar buiten. Het bleek een aparte man te zijn geweest. Afzijdig, weinig spraakzaam en met bizarre hoeveelheden kostbare kunst en geld. Wat vreemd is, is dat van dit alles geen spoor meer te vinden is na de brand. Waar is alles gebleven? Simon Heijmans probeert het antwoord op die vraag te vinden tijdens zijn onderzoek in de podcast. Waar hij op stuit is nog groter dan hij oorspronkelijk had verwacht. Deze podcast is echt ‘binge’-materiaal. Kippenvel gegarandeerd!

3. Laura H.

Je hebt ongetwijfeld de naam Laura H. weleens gehoord. Ze staat bekend als de toen 21-jarige Syriëganger die Zoetermeer verliet voor het kalifaat. Journalist Thomas Rueb spoorde haar op en beet zich vast in haar opmerkelijke verhaal. Hij schreef er een vuistdik boek over, maar maakte ook een podcast. Daarin spreekt hij met Laura’s vader Eugène, is te horen hoe hij zelf afreist naar het gebied om daar met grenswachters te spreken en spreekt hij uiteindelijk ook Laura zelf. Het resultaat is een zowel intiem als meeslepend journalistiek meesterwerk. Grote kans dat je niet kunt stoppen met luisteren en voor je het weet 4 uur verder bent.

Alle podcasts zijn te beluisteren via Spotify.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Beeld: iStock. 

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien