Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Autoschade vv dagwaarde?

Het was niet mijn bedoeling om vandaag alweer een blog te schrijven, maar ik moet even iets kwijt.

Vanmiddag is onze auto, die bij ons in de straat geparkeerd stond, aangereden door een vrachtauto.
 
Om 14:10u fietste ik bij ons huis weg en kwam vlakbij ons huis een immense vrachtauto tegen. Een uur later fietste ik de wijk weer in en kwam bij het begin van de wijk een buurvrouw tegen. Zij hield mij aan en waarschuwde me dat ik bij thuiskomst niet moest schrikken.
De vrachtauto die ik al gezien had, bleek bij het nemen van de bocht naar rechts, met zijn linker achterkant onze auto te hebben geraakt. De vrachtauto was gewoon doorgereden. De chauffeur had niets van de aanrijding gemerkt. Andere buren die het hadden zien gebeuren, zijn achter de vrachtauto aangereden en hebben hem al snel aan kunnen spreken. Glasscherven en verfresten van onze auto zaten op zijn vrachtauto en de chauffeur gaf meteen aan dat het waar moet zijn wat mijn buren vertelden. Gegevens werden uitgewisseld en foto’s van de vrachtauto gemaakt. Het was echt een enorm gevaarte!
 
Ik was dus voorbereid toen ik bij de auto aankwam. Ik had gehoord dat er een raampje achter stuk was en dat er flinke deuken in de auto zaten. Toch schrok ik enorm toen ik de auto zag. De achterklep is helemaal ontwricht. Waar de aanraking met de vrachtauto begon, begint een grote kras. Bij het nemen van de bocht en dus bij het uitdraaien van de achterkant van de vrachtauto wordt deze kras steeds groter, gaat over in een grote deuk en uiteindelijk heeft de vrachtauto grip gekregen op de achterklep. Deze is een stukje meegenomen voordat de vrachtauto het “contact” met onze auto verloor. Je kan je hand zo door de kier steken, zo ver staat de achterklep open.
 
En dan beginnen de regelzaken:
          Freek (mijn echtgenot) bellen om hem op de hoogte te brengen en om te vragen of hij verwacht snel thuis te zijn.
          Plannen aanpassen rondom het uit school halen van de kinderen en een gepland bezoek aan een inloopactiviteit voor de jongens uitstellen.
          Freek belt onze verzekeringsadviseur om te overleggen wat te doen.
          Buren maken foto’s van de schade die ons later worden gemaild.
          Bij thuiskomst uit school krijg ik de contactgegevens van de chauffeur en diens bedrijf.
          Freek komt thuis en belt het betreffende bedrijf. Zij accepteren de schade. Zij zullen het morgen met de chauffeur bespreken en ons een document mailen dat wij verder in kunnen vullen.
          Freek belt onze verzekeringsadviseur en hoort dat wij de auto naar een schadeherstelbedrijf mogen brengen.
          Freek belt een schadeherstelbedrijf en kan de auto meteen brengen. Dit moet ook wel, want de auto is nu open door het kapotte achterraam en de klep die geforceerd aan één kant open staat.
          Freek brengt de auto weg en hoort dat de dagwaarde van de auto én de schade dusdanig is, dat het de vraag is of de schade onder de dagwaarde blijft.
          Van onze verzekeringsadviseur horen we dat, doordat onze auto voor mij is aangepast, onze auto meer waard is dan een gewone auto waarvan de waardes via internet achterhaalt kunnen worden. Maar het blijft spannend.
 
Freek heeft gelukkig heel veel van het regelwerk op zich genomen. Het lijkt ook dat hij hier mee vanaf weet. Bij rondbellen was ik er waarschijnlijk ook achter gekomen, maar ik vond het erg prettig dat Freek dit stuk op zich nam. Na het wegbrengen van de auto en het nog één keer bellen van de verzekeringsadviseur mocht hij wel meteen weer aan het werk, omdat er nog een storing was doorgekomen, wat bij zijn werk hoort.
 
Terwijl Freek bezig was, heb ik me ook niet verveeld. Al was het met hele andere dingen:
          Ik heb de kinderen van school gehaald en uitgelegd wat er gebeurd was en wat er nu mogelijk gaat gebeuren om weer een gerepareerde auto te krijgen.
          Ik heb drinken en wat lekkers voor de kinderen verzorgd.
          Ik heb er voor gezorgd dat zij – geplast en wel en met horloge – naar buiten gingen om te spelen.
          Ik heb de eetplannen aangepast naar iets wat haalbaar, maar toch gezond, was op dat moment en ik heb dit eten bereid.
          Ondertussen heb ik alternatief vervoer – lees een taxi door Opa – geregeld voor een ziekenhuisbezoek en mogelijk ook voor zwemles.
          Ik heb met de kinderen gegeten. We waren bijna klaar toen Freek ook weer thuis was.
 
Een bewogen middag die veel gevolgen heeft voor de komende week.
Morgen horen we wat de schade is en of dit onder de dagwaarde blijft, dus of dit vanuit de verzekering gerepareerd kan worden. Hopen!!!!!!!!
Zeker een week, mogelijk anderhalve dag geen auto. Ik heb ook niets aan een leenauto (of dit nu van de garage of van de buurvrouw is). Mijn auto is voor mij aangepast met handbediening. Dit betekent dat ik met mijn handen gas geef en rem. Dat wordt lopen en fietsen deze week. Nu maar hopen op droge periodes rondom de schooltijden (en op voldoende energie), maar volgens de voorspellingen krijgen we veel regen. Voor allerlei plannen moeten alternatieven bedacht worden.
Morgen ga ik vragen of het mogelijk is om een aangepaste auto te huren op kosten van de verzekering van de tegenpartij. Dat zou wel heel fijn zijn, maar ik reken er op dat het niet kan. Dan kan het alleen maar meevallen. Anders misschien een leenauto van de garage, zodat in ieder geval Freek het weekend ons kan vervoeren naar de verschillende afspraken.
 
Maar vooral hopen dat de auto over anderhalve week gerepareerd en wel weer voor onze deur staat. Zonder al te veel gedoe om dit voor elkaar te krijgen. Duimen jullie mee?
 
Wordt vervolgd.
Groeten, Esther
Advertentie

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Ruim 2,4 miljoen senioren mogen deze maand stemmen per post

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft bekendgemaakt dat ruim 18% van het totaal aantal kiesgerechtigden in Nederland mag stemmen per post. Het gaat om zo’n 2,4 miljoen senioren van 70 jaar en ouder.

Deze mensen mogen hun stem per post uitbrengen vanwege het risico op een coronabesmetting. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat in Utrecht en Urk het aandeel 70-plussers onder de kiesgerechtigden het kleinst is. 10% mag hier stemmen per post. Laren heeft de meest stemgerechtigde senioren: hier mag 32% van de inwoners stemmen per post.

Advertentie

Briefstemmen

Het stembiljet wordt thuisbezorgd, maar het is wel belangrijk dat er goed wordt gelezen hoe het briefstemmen werkt. Anders loop je de kans dat de stem ongeldig wordt verklaard. Momenteel zijn er in totaal 13,2 miljoen mensen in Nederland kiesgerechtigd. Sinds de vorige Kamerverkiezingen in 2017 zijn ruim 883.000 jongeren 18 jaar geworden. Hiervan mag 73.000 niet stemmen, omdat ze niet de Nederlandse nationaliteit hebben. 810.000 jongeren mogen dat dus wel.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: NOS. Beeld: Getty Images.


voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Met dit accessoire zou Meghan het geslacht van de baby hebben verklapt

Prins Harry (36) en Meghan Markle (39) verwachten een tweede kindje. Dat maakte het stel op Valentijnsdag bekend. Of Archie een broertje of een zusje krijgt, weten we nog niet. Of heeft Meghan het geslacht toch stiekem al verklapt?

Harry en Meghan maakten het nieuws op een bijzonder moment bekend. Precies 37 jaar nadat prinses Diana haar zwangerschap van prins Harry aankondigde, brachten ook zij mooi babynieuws naar buiten.

Advertentie

Meghan verklapt geslacht baby

Zoontje Archie wordt dus grote broer. Het stel heeft nog niet verklapt of er een meisje of een jongen op komst is. De fans van het stel willen het geslacht van de baby natuurlijk graag weten en denken dan ook een hint te hebben gezien in de ring die Meghan droeg tijdens een digitale bijeenkomst van Spotify. Tijdens die bijeenkomst droeg Meghan een opvallende ring om haar vinger. Mét een 6-karaats roze saffier. Roze, ja. Zou ze daarmee stiekem hebben willen laten zien dat ze een dochter krijgen?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Misan Harriman (@misanharriman)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Elle.com. Beeld: Instagram.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Lieke had corona: "Pas sinds deze podcast geloof ik weer in volledig herstel"

We spraken Lieke (36) in juni 2020. Ze zat toen al drie maanden thuis met coronaklachten. Nu, bijna een jaar na haar besmetting, is ze nog altijd niet de oude. Wél heeft ze een podcast ontdekt die haar weer hoop heeft gegeven.

“De nasleep is erg hobbelig geweest met meerdere terugvallen. Ik had nog steeds pijn in de borst, hartkloppingen, een brandende tong, het gevoel dat ik menthol inademde – en dat terwijl het virus niet meer in m’n lijf zat. Dat is heel frustrerend. Waarom ging dat niet over?”

Advertentie

Lieke vervolgt: “Ondanks een ontstoken hartzakje in juni bleek uit de enorme hoeveelheid testen dat ik geen permanente schade heb overgehouden aan corona. Maar deed ik bijvoorbeeld een fietstest in januari, dan schrok de begeleider zich te pletter van de slechte resultaten. Ook lag ik in november weer een hele maand op de bank als ik even te veel van mezelf had gevraagd. Wandelen én met een vriendin praten tegelijk? Dat zorgde echt voor een mentale en fysieke overbelasting. En dat triggert op z’n beurt een terugval.”

Podcast

“Op een gegeven moment ontdekte ik een podcast die me enorm heeft geholpen: The cure for chronic pain, van de Amerikaanse Nicole Sachs. Ik kreeg deze tip van iemand met een burn-out. In de podcast wordt verteld over een methode waardoor het zenuwstelstel tot rust kan komen. In de nasleep van corona zit deze namelijk vaak nog in de vecht- en vluchtmodus. Het zenuwstelstel denkt nog steeds dat er gevaar is wat onbewust erg veel energie kost.”

“De cardioloog bevestigde dat het overactieve immuunsysteem waarschijnlijk de boosdoener was van mijn aanhoudende klachten. Er werd gedacht dat dit vanzelf wel zou herstellen. Maar wanneer je na bijna een jaar nog steeds niet langer dan een halfuur kan fietsen, begin je jezelf dat wel af te vragen. En nu, in slechts anderhalve maand, heb ik door de methode van Sachs spróngen gemaakt. Ik heb ‘zelfs’ een hele kamer in m’n huis geverfd. Dat was voorheen echt ondenkbaar.”

Goed onderzoek

“De methode bestaat uit een schrijfoefening waarna je een meditatie doet. Het uiteindelijke doel is om rust in je lichaam en met name in het zenuwstelsel te krijgen waardoor je energie zich herstelt. Ik ben zo blij dat ik een manier heb gevonden waardoor ik weer geloof in een volledig herstel. Ik heb zelfs de kans gekregen om aan Sachs mijn verhaal te doen en er samen een aflevering over op te nemen.”

“Voor mensen die in dezelfde situatie hebben gezeten als ik kan ik maar één ding meegeven: onderzoek eerst goed of er geen blijvende schade is, vraag door bij artsen om doorverwijzingen, en geef dan deze methode eens een kans.”

Misvatting

“Het is overigens heel frustrerend dat je overal hoort dat jonge mensen niet echt ziek worden van corona. Dat is gewoon echt niet zo. En dan nog: als er een kans van 1 op 10 is dat je je leven een jaar kwijt bent, ga je dan dat risico nemen en de regels aan je laars lappen? Of blijf je dan voorzichtig? Ik zou dan heel voorzichtig blijven.”

Vragen over corona? Dokter Rutger geeft antwoord:

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

1

Tekst: Daphne Dorgelo. Beeld: privé.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 2 maart: "Stier, luister naar je lichaam als het 'moe' zegt"

De tarotkaart die voor dinsdag 2 maart is getrokken, is ‘Aas van Bekers’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze tarotkaart staat voor potentie en kansen. Deze Aas werkt als een Klavertje Vier: geluksbrenger. Liefde op het eerste gezicht, vervulling van wensen, dankbaarheid, levensgeluk. Ook mensen die single (willen) zijn, vinden bij deze kaart zekerheid in zichzelf en een diep gevoel van vervulling.

Advertentie

Ram

Deze kaart geeft je vandaag alles waaraan het je soms ontbreekt: geduld, rekening houden met anderen en bescheidenheid. Doe er je voordeel mee door (online) zoveel mogelijk onder de mensen te zijn.

Stier

Luister naar je lichaam als het ‘moe’ zegt. Dan maak je ook minder fouten. Sla jezelf ook niet met missers om de oren. Een fout is geen fout, zolang je er maar van leert.

Tweelingen

Check jouw ideaalplaatje heel nauwkeurig. Klopt het wel met de werkelijkheid? Het is vandaag heel belangrijk om niet slaapwandelend door het leven te gaan. Neem alert beslissingen.

Kreeft

Jouw visie overbrengen op anderen gaat vandaag van een leien dakje. Vergader, overleg en bespreek alles wat je na aan het hart ligt, en geef voorbeelden van hoe je het voor je ziet.

Leeuw

Soms heb je vanuit de bijrijdersstoel meer macht dan op de bestuurdersstoel. Houd dit in gedachten als je weerwoord wilt geven. Laat de ander helemaal uitspreken. Stuur alleen zachtjes bij.

Maagd

Een goed geoliede machine, jij geniet van de dagelijkse routine vandaag. Saai? Integendeel. Zweven boven je gedachten, gevoelens en de wereld om je heen geeft broodnodige innerlijke rust.

Weegschaal

Op zoek naar de ideale geliefde? Je neigt er misschien naar om meerdere mensen aan het lijntje te houden. Wees eerlijk, vooral tegenover jezelf. Wat zoek je echt? Maak keuzes.

Schorpioen

Gebruik je gedachten vandaag om je ideaalplaatje te schetsen. Doe het zo gedetailleerd mogelijk. En geloof er heilig in. Dan ontwaakt de tovenaar in jezelf.

Boogschutter

Jouw persoonlijke kijk op de wereld trekt mensen die bij je willen horen. Laat dus van je horen – en laat je zien. Een gekke, nieuwe thuishaarkleur nodigt uit tot interessante gesprekken.

Steenbok

De juiste woorden vinden jou vandaag, je hoeft ze niet te zoeken. Je partner geniet van jouw weldadige handen. Laat ze wapperen in de vorm van een massage of zachte streling.

Waterman

Gemak en genot zijn jouw bondgenoten vandaag. Je hoeft je niet uit de naad te werken om applaus te krijgen. Houd investeringen wel nauw in de gaten. Tech is hot, maar welk bedrijf?

Vissen

Check vandaag manieren om onafhankelijker te worden: van mensen, spullen, verslavingen groot en klein. Stop met dralen, vertrouw op je gevoel en stap vooruit. Vandaag is de dag!

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

1

Tekst en voorspelling: Viola Robbemondt.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien