Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Beschermengel Baby D,

Ik las een boek. Over een man die vermoord werd , geschreven door de schrijver die de gloeiende pest aan die man had. In zijn boek liet hij de man nog een keer zijn sterven beleven, hij zag zijn moordenaar weer en voelde het mes, wat hem onthoofde en en  zelfde mes, wat later met een woedende brief door zijn moordenaar in zijn borst werd gepland.

Hij liet hem weer "genade"roepen en "doe het niet" en daarna veranderde hij een een dode, die opsteeg uit zijn lichaam en arriveerde bij de intake, hierboven. Vervolgens kreeg hij iemand toegewezen, die hem moest opleiden tot beschermengel. Die persoon was een priester en had zijn hart weer geschonken aan een man, die eigenlijk een misdadiger was en uiteindelijk kwamen de verhalen weer allemaal bij elkaar uit.

Advertentie

De priester had een verhouding gehad met een vrouw, zij had een kind gekregen van de misdadiger en dat was de man die later het hart kreeg van de priester. Ziet er ingewikkeld uit, maar dat valt wel mee.Het verhaal gaat eigenlijk over T.v.G., de man die bij leven wars was van alle beleefdheden en zijn woede over allerlei zaken rondspoog, alsof hij al zijn gal kwijt moest. Hij werd vermoord, omdat hij een film maakte met een (volgens de schrijver) Somalische droomprinses.

Wat mij boeide, was dat de schrijver, die dus bij leven de gloeiende pest had aan T.v.G. de man veranderde in een "beschermengel". Dát had ik nou totaal niet verwacht! T.v.G. een beschermengel (eigenlijk in opleiding, want bij de intake werd hem vertelt, dat hij die status moest verdienen)! Je zag hoe de schrijver de man veranderde van bullebak in een aardige beschermengel, die vol vuur deed wat hij moest doen om die status te verdienen…

Mijn aller allerliefste vriendin verloor onlangs een volkomen onschuldige kleindochter, een meiske geboren met een genetische afwijking, die geen lang leven beschoren was. Een kindje wat alleen haar oogjes kon bewegen en met moeite de P van papa en de M van mama uit haar kleine mondje kon persen. Het allereerste geluidje wat ze als 11  1/2 maanden baby’tje uit haar kleine mondje kreeg, kort voor ze na een jaar intensieve verzorging van allen die haar liefhebben, stierf. Niemand zal over haar een boek schrijven, behalve haar ouders: die schreven een prachtig relaas vol liefde, over deze kleine meid.

Eerlijk gezegd hoop ik, dat zij onze beschermengel word/is. Van haar ouders, haar oma, overgrootoma, ooms en tantes en misschien ook een klein beetje van mij. De mooie kleine prinses !

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien