Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Last van bladluis op je planten? Zó kom je ervanaf

Zie jij witte, groene, zwarte, gele of rode beestjes op je planten krioelen en worden de bladeren geel, krullen ze om, vallen ze af of zijn ze misvormd? Grote kans dat jij (en jouw planten natuurlijk) last hebt van bladluis.

Gelukkig zijn deze kleine beestjes prima te bestrijden.

Advertentie

Pletten
Wanneer je de bladluizen voorzichtig plet met je vingers, komt er een bepaalde geur vrij. Deze geur zal insecten aantrekken die bladluizen graag opeten, zoals lieveheersbeestjes. Kun je de bladluizen opeens niet meer vinden? Ze zitten meestal op de top van de plant.

Huis-tuin- en-keukenbestrijding
Je kunt ook heel makkelijk zelf een bestrijdingsmiddel maken. Doe 1 eetlepel groene zeep bij 1 liter water et voilà, je hebt je eigen bestrijdingsmiddel.

Koud water
Eerst zonder bestrijdingsmiddel proberen? Pak de gieter erbij, vul deze met koud water en spoel je plant hier grondig mee af. De plant kan makkelijk tegen het koude water, maar de beestjes niet. Zij worden door het water weggespoeld.

Geuren
Bladluizen houden niet van sterk geurende planten, zoals lavendel, bonenkruid, knoflook en goudsbloemen. Zet een van deze planten pal naast je plant met de bladluizen en ze zullen binnen de kortste keren weg zijn.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Libelle.be. Beeld: iStock

De Dag Nadat 25 – Een onbekende mij €2.500 schonk

De dag nadat 25 - Libelle

Premium

Eva (46): “Meteen als ik wakker word, moet ik mezelf knijpen. Heb ik het niet gedroomd? Nee, ik weet het zeker, gisteren belde een mij onbekende man op om te zeggen dat hij me 2500 euro wil schenken!

Met een grote glimlach stap ik uit bed. Als ik onder de douche sta, begint mijn brein meteen te werken: wat ga ik het eerst regelen nu ik mijn droom kan waarmaken? Vanmiddag de huisbaas bellen om te zeggen dat ik het pand wil huren. En natuurlijk moet ik meubels hebben: kas

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien