Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

De dames van Bluebelle Foodworks stellen zich voor!

De komende weken schrijven Claire & Vera van @bluebellefoodcoaching speciaal voor Libelle over gezond, bewust & lekker eten: tips, recepten & inspiratie. Eerst even voorstellen:

Wij zijn Vera & Claire en runnen samen het succesvolle foodbureau Bluebelle Foodworks. Dagelijks geven we inspiratie & informatie over gezond, lekker & bewust eten op facebook en via onze website. De komende tijd gaan we speciaal voor Libelle hier onze tips, adviezen en recepten voor een gezond(er) eetpatroon met jullie delen.

Advertentie

Vera woont met man Remco in Amsterdam en is mama van Guus (2 jaar), Claire woont in Haarlem en adopteerde in 2011 samen met haar man Koen de tweeling Miles & Dean, inmiddels 3,5 jaar oud.

Dagelijks zijn wij bezig met de vraag ‘wat voedt jou?’. We vinden het leuk om mensen te inspireren over gezond, lekker en bewust eten en te laten zien hoe je stap-voor-stap je eetpatroon op een leuke manier een stuk voedzamer en gezond(er) kunt krijgen. Dat doen we vooral door erover te schrijven en te vertellen. Zo ontwikkelden we de culinaire app SPINACH voor volwassenen en schreven we het kookboek Easy Peasy: een must-have voor alle (aanstaande) ouders die hun kind een gezonde basis willen meegeven.

Nu mogen we ook jullie gaan inspireren via Libelle.nl. Met lekkere, gezonde, voedzame maar ook makkelijke recepten. Met tips en leuke informatie over onderwerpen als: hoe bereik je je natuurlijke gewicht? wat zijn lekkere en gezonde alternatieven? recepten voor de magere maandag en nog veel meer.

Wij hebben er ontzettend veel zin in. En mochten jullie vragen hebben, stel ze gerust! Dat vinden we leuk.

Als welkomstdrankje hieronder ons favoriete recept voor een groene fruitsmoothie!

Wat heb ik nodig? (voor 2 glazen)groenesmoothie

  • 1 grote rijpe banaan
  • ½ zachte avocado
  • 1 grote hand bladspinazie
  • ½ verse mango (of voor het gemak mangoblokjes uit de vriezer)
  • 200 ml ongezoete rijste- of notenmelk (je kunt ook water gebruiken als je geen plantaardige melk kunt vinden)
  • 2 el honing

Hoe maak ik het?

Schil de avocado, banaan en mango. Doe dit met de rijstemelk en honing in een blender (of pureer met de staafmixer). Als het te dik blijft, kun je er nog wat water aan toevoegen.

Tips

De avocado bevat veel gezonde vetten die ervoor zorgen dat de fruitsuikers in de smoothie geen te grote piek in je bloedsuikerspiegel veroorzaken.

Voor een extra dikke smoothie kun je ook bevroren banaan gebruiken. Bewaar een bakje in je vriezer: wel geschild en in stukken en maximaal 3 maanden te bewaren.

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien