Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

De domestic manager

Een onverwachte , niet door mij geïnitieerde careermove, deed mij in een nieuwe challenge belanden, die van het domestic management.

Onder andere de logistics kwamen nu geheel onder mijn account te vallen. Outsourcing of het inhuren van interim management was door een probleempje met de finance niet aan de orde. Ik zou het zelf moeten regelen. Liet ik het eerst wat op zijn beloop, het warehouse management begon al gauw ernstige gebreken te vertonen. Zo ontbeerde de supply chain allerlei artikelen die voor het dagelijks leven noodzakelijk waren. Zo is het afvegen van het gat met krantenpapier zò 1930, laat een moeilijk te verwijderen residu achter en maakt het inslaan van extra schoon-maakmiddelen noodzakelijk, een chain reaction die vervolgens de supply chain weer extra belast, met gevolgen voor de finance en het warehousemangement.

Advertentie

Ik besloot het stevig aan te pakken, keywords : no nonsense en efficiency. De gehele chain werd in kaart gebracht. Seizoengebonden verbruikscijfers vastgesteld. Welke suppliers kwamen in aanmerking voor de delivery van food en non food products? Al gauw zat er ik tot mijn oren in. Ploos alle offertes van retailers na en maakte van het voorraadbeheer serieus werk. Ik merkte dat er flinke profits waren te maken. Als ik dan weer eens een goeie deal had gesloten, beloonde ik mijzelf met een lekkere bonus, een biertje, wijntje, extra koekje bij de thee, eerlijk verdiend toch?

Het werd echter steeds moeilijker de voortgaande weken dezelfde targets te halen. Mijn oog viel daarom op het consumptie- en declaratiegedrag van mijn business partner. Zo waren de meeste van haar lunches buiten de deur niet erg effectief. Een fast food hapje eten in familiekring is geen networking in het kader van careerplanning. Geen van deze uitstapjes leverde dus iets op. Ook op haar verbruik van chewinggum viel nog wel wat te bezuinigen. De inkoop was al scherp, dus misschien wat langer doorkauwen op een gummetje? Dat wij ook anderzijds involved zijn, maakte het niet makkelijker. Ik besloot het daarom tijdens een casual meeting aan te kaarten. Het liefste als ze na haar werk wat zat te chillen op de bank. Het werd geen succes. Ze keek alleen wat verveeld op uit haar glossy en zei: “Heb je deze week eindelijk het sanitair eens gedaan?”

Chips……….. working environment management, dat was ik in de drukte even vergeten.

Annemiek: “Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk”

dochter - Libelle

Premium

Annemiek haar dochter werd jong moeder en heeft een druk leven. Soms maakt Annemiek zich zorgen, redt haar dochter het allemaal wel? 

Annemiek (49): “Mijn dochter kreeg op haar 21ste haar eerste kind en 1,5 jaar later haar tweede. Dat was een bewuste keuze van haar en haar man. ‘We zijn nu jong en kunnen alles aan’, zei ze. ‘Als de kinderen de deur uit zijn, hebben wij nog een heel leven voor ons!’

Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien