Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Door je deodorant juist níet 's ochtends te gebruiken werkt het écht 24 uur

Op spuitbussen of rollers staat trots: ‘tot wel 24 uur lang beschermd tegen zweetgeurtjes’. Maar een deodorant werkt vaak helemaal niet zo goed – en zo lang.

Dat komt eigenlijk doordat we allemaal een grote fout maken.

Advertentie

Goedenacht
We spuiten deo namelijk ’s ochtends op, maar het is beter om deodorant op te doen voordat je gaat slapen. In de ochtend zijn je zweetklieren namelijk actiever dan ’s avonds. Hierdoor kunnen je oksels de deo minder goed absorberen, waardoor het spul minder goed werkt tegen vervelende geuren. Dus gebruik je deodorant voortaan net voordat je gaat slapen. Dit werkt met name bij anti-transpirant deodorant.

En wat ook kan helpen om jezelf langer te voorzien van een frisse lichaamsgeur: wissel van merk. Je kunt maar beter variëren met je deodorant, omdat je wellicht gewend raakt aan een bepaald merk. Na een tijd werkt het dan wat minder effectief.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Flair. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien