Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Dit gebeurt er met je lichaam als je een ei eet

Je kunt ze uit het vuistje eten of er een taart van maken. Maar met zo’n 70 calorieën, veel eiwitten en de juiste vitaminen en mineralen is een ei ook het perfecte beauty-food! Daarom een lijstje waarom je (bijna) elke dag een ei zou moeten eten.

1. Extra energie 
Een ei bevat ongeveer 15% van de aanbevolen dagelijkse behoefte aan vitamine B2 dat je lichaam extra energie geeft.

Advertentie

2. Boost je immuunsysteem
Eén groot ei bestaat voor bijna een kwart uit seleen, een antioxidant. Dit stofje helpt bij de ondersteuning van het immuunsysteem en het regulieren van de schildklierhormonen.

3. Gezonde huid en stralende lokken
Naast vitamine B2 bevat een eitje ook vitaminen B12 en A. Deze combi is de perfecte mix voor een gezonde huid, stralende lokken, goede ogen én een gezonde lever. Daarnaast hebben deze vitamines ook een goede werking op het zenuwstelsel.

4. Sterke botten en tanden
Eieren bevatten vitamine D, dat zorgt voor sterke botten en tanden.

5. Snel een voldaan gevoel
Eieren zitten bomvol eiwitten en onverzadigde vetten, maar bevatten een kleine hoeveelheid koolhydraten. Dankzij de aanwezige proteïnen blijft een hongergevoel lang weg. Zo kom je wel van de kerstkilo’s af.
Cholesterol verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Het Voedingscentrum adviseert dan ook om niet te veel cholesterolrijk te eten en het bij 3 eieren per week te houden.

LEES OOK:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update!

BEKIJK OOK: Is brood nu gezond of ongezond? Hoogleraar voedingsleer Martijn Katan legt uit.

 

Bron: Eatthis.com

20 vragen aan Lex Uiting: “Er zijn anderen die beter zijn, maar ik kan óók iets”

Lex uiting - Libelle

Premium

Presentator Lex Uiting (33) bracht onlangs het nummer Danse Ôs Vreej uit, als eerbetoon aan 75 jaar vrijheid. Hij woont met zijn vriendin Suus in Amsterdam.

Waarom heb je het nummer Danse Ôs Vreej uitgebracht?
“Het is het meest persoonlijke liedje dat ik ooit heb geschreven. Het is het verhaal van mijn omaatje, zij is nu 90. Ik was bij haar op bezoek en ze vertelde over de oorlog, hoe ze tijdens de bevrijding al die jaren oorlog van zich heeft afgedanst.”

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien