Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Geld is energie

 

Geld is energie  … en hoe je zelf geld kunt maken
 Even heel nuchter en aards: natuurlijk is geld energie.
In principe kun je er vanuit gaan dat alles energie is, vaak onderschatten we de werking van energie nog steeds. Een gesprek is energie, iets ondernemen is energie, gedachte is energie. We wisselen van gedachten, gedachten werken door en maken nieuwe gedachten.
De kracht van je gedachten
Gedachtekracht is een voorbeeld van energie. Als je iets heel sterk wenst en denkt dan lijkt vaak je wens en gedachte verhoord te worden.
Denk maar eens terug aan hele simpele dingen die je echt heel graag wenste, of de gedachte aan iemand … en juist die persoon neemt ineens contact met je op. Toeval?
Nee, dat is geen toeval, je hebt het zelf energetisch in werking gezet. Het is eigenlijk logisch, jij zendt energie met je gedachten aan die persoon, bewust of onbewust, die persoon vangt die energie op en gaat gedachten maken over jou. Zo word er in de kosmos een energieveld van gedachten gecreëerd. Op deze manier wordt er een proces in werking gezet. Vaak wordt de gedachte zo sterk dat degene waar je zo sterk – onderbewust meestal – mee bezig bent, contact met je opneemt. En dan denk je vaak: “hé wat ‘toevallig’ ik dacht net aan hem of haar” .
Zo werkt dit ook met geld en andere behoeften.
Energie kun je omvormen als je dat sterk wenst. Niet direct in de vorm zoals je misschien voor ogen zou hebben. Op een energetische manier kun je wensen ombuigen. Zo hebben we allemaal wel eens in een noodsituatie verkeerd, of niet? Autopech, sleutel kwijt, rekeningen die we even niet kunnen betalen, noem maar op.
Is het jou nooit overkomen: ineens dat tientje of een paar euro op straat of in een vergeten tas die ergens in een kast staat. Of net een bedragje met de lotto. Ineens kun je toch net je broodnodige boodschappen halen. “Wat een geluk denk je dan, hoe is het mogelijk”. Soms zit je echt op een paar centen te wachten en kun je in wanhoop gaan verkeren. Wanhoop heeft geen zin, wel jouw gedachtekracht. Overal ligt er geld, geld is ook energie.
Je vindt dus ineens ergens nog dat tientje, maar denk je dat het zomaar gebeurt? Nee, jouw behoefte en gedachten worden verhoord. Als je echt een behoefte hebt en je dat van binnenuit wenst, dan komt er altijd wel ergens geld vandaan. “Als de nood het hoogst is, is de redding nabij”, wordt er gezegd. En geloof me: deze uitdrukking komt niet zomaar ergens vandaan. Als je vertrouwen hebt dat er geld is en er geld(stroom) gecreëerd kan worden, kun je gedachten in geld en energie zetten. En zo kun je dus wél geld creëren.
Maak zélf geld
Nu laten wij ons leiden door wat er met de economie gaande is – iets dat uiteraard heel menselijk en logisch is. Je zult er maar door worden getroffen.
En toch … kan en durf te kijken naar wat je écht mist. Waar je écht niet zonder kan. Je zult zien dat er ineens dingen zijn die niet direct nodig zijn en ervaar je de ruimte die daardoor is ontstaan. Ruimte voor nieuwe inzichten en mogelijkheden.
Natuurlijk kunnen er mensen wegvallen, “vrienden” waarvan je dacht dat het vrienden waren. Maar de vrienden die weg zijn hebben ruimte gemaakt voor andere mensen en daardoor zul jij ook andere inzichten krijgen.
Stel je bent je baan kwijt of je dreigt deze kwijt te raken, dan heb je uiteraard veel zorgen. Maar je krijgt nu wel te zien waar je eerst geen idee van had. Wat gaf die baan jou bijvoorbeeld werkelijk – buiten rust en zekerheden? Wat zie je nu allemaal wat je toen misschien over het hoofd zag?
Uiteindelijk leidt deze crisis er naar dat wij allemaal weer een stuk bewuster gaan leven en meer bij alles stil gaan staan. De leegte die we vulden met materialisme, vakanties, auto’s en wat al niet meer, maakte dat echt gelukkig of was het de onrust en het idee van “dat heb ik nodig, dan voel ik mij completer?”
Pak het ook concreet aan
Kijk ook eens in je huis rond: wat voor spullen heb je allemaal, welke waarde hebben die spullen financieel. Je zult versteld staan want wat voor jou geen waarde blijkt te hebben, kan voor een ander zeker waarde hebben. Met andere woorden: wat kun je verkopen waardoor je geld kunt creeeren. Zo zie je hoeveel geld er door je huis heen ligt verzameld waar je laat liggen als je ze niet probeert te verkopen.
Of denk eens aan de mogelijkheden van gratis adverteren. Er zijn zoveel gratis aanbieders waar je een advertentie mag zetten en er komen steeds nieuwe bij. Ga dingen ruilen voor spullen die jij wel nodig hebt. Ga verkopen en je verzamelt op deze manier net even dat geld, wat je nodig hebt. Dat kan echt een feestje worden en je zult zien: je begint er lol in te krijgen.
Je hebt zelf weer iets in handen en hebt weer een stukje controle over je financiële situatie. Daarbij het ruimt echt lekker op. Toch?
Maak zelf geld – juist door te geven
Wat kun je zelf maken: schilderijen, tekeningen, sieraden, koken? Ook hebben we vaak goede kleding en goed bruikbare spullen over. Je gebruikt het zelf eigenlijk nooit en er zijn mensen die dit wel heel goed kunnen gebruiken. Wat is er dan mis mee om het aan een ander te geven? Het voedt je ziel en niet je ego. Niet alles hoeft in geld uitgedrukt te worden,. Namelijk. Misschien kan de ander op een dag jóu wel ergens mee van dienst zijn, buiten het feit dat geven tegelijkertijd ontvangen is: doordat jij geeft voed jij je ziel, en dat geeft een heerlijk gevoel. Je heb iets gedeeld, jij hebt gezien wat er speelt en daar iets aan bij kunnen dragen is al een beloning op zich.
We zijn ooit naar het consumententijdperk gegaan. We zijn ‘consumensen’ geworden en hebben dit zelf geen halt toegeroepen. Met alle gevolgen van nu van dien.
In hoeverre laat jij de crisis jouw leven bepalen?
In hoeverre denk jij alleen in onmogelijkheden? Creëer je eigen mogelijkheden!
Laat angst jou leiden – laat jij je erin meetrekken,
of ga je eens in jouw situatie bekijken wat jij zélf anders kunt doen?
Dus lieve mensen verbeter de wereld en laten we niet vergeten bij ons zelf te beginnen!
Mireille van Rijn
Advertentie

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kim-Lian van der Meij opgenomen in het ziekenhuis

Kim-Lian van der Meij is opgenomen in het ziekenhuis met een nierbekkenontsteking. Ze heeft koorts en veel pijn en moet daarom een paar dagen in het ziekenhuis blijven.

Dat liet haar management maandag weten aan RTL Boulevard. Kim-Lian zou deze week eigenlijk vanuit Zweden naar Nederland reizen voor de opnames van het programma 50-50, maar dat moet nu even wachten. “Haar gezondheid gaat voor”, zegt het management in een reactie. De presentatrice moet tot donderdag in het ziekenhuis blijven.

Advertentie

Reactie vanuit het ziekenhuis

Kim-Lian heeft maandagavond ook zelf gereageerd op het nieuws op Instagram. Ze plaatste een foto van zichzelf in het ziekenhuisbed en schrijft daarbij: “Lieve mensen, ik ben een tijdje afwezig geweest van Instagram en dit is de reden. Ik lig al een aantal dagen in ziekenhuis. Zaterdag ben ik opgenomen met 40,2 graden koorts en hevige pijnen in mijn buik. Het blijkt dat ik een nierbekkenontsteking heb. Erg pijnlijk en vervelend, maar er wordt goed voor me gezorgd en ga er weer helemaal bovenop komen.” Ze schrijft dat er vanwege de coronamaatregelen geen bezoek mag komen en ze ook geen bloemen mag ontvangen. Ze vraagt haar volgers dan ook op tips voor series, boeken en online spelletjes.

Kim-Lian van der Meij en Zweden

Kim Lian woont met haar gezin in Zweden, het thuisland van haar man. Vorig jaar spraken we haar en vertelde ze daarover: “Ik vond het een heel goed plan om naar Zweden te verhuizen. We kwamen elk jaar al op het eiland, ik kende er mensen, de kinderen hadden er vriendjes en hun Zweedse opa en oma wonen er. Voor hen leek het ons ook gaaf om ze de ervaring van twee culturen mee te geven. Laten we het proberen, dacht ik. Heeft iemand het niet naar zijn zin, dan gaan we gewoon terug. Maar iedereen is blij hier. De kinderen vinden het geweldig om met de schoolbus naar school te gaan, ze krijgen daar elke dag een warme lunch in plaats van boterhammen met pindakaas. En ik kan het prima combineren met mijn werk in Nederland. Het zijn meestal tv-projecten van een paar weken. Vervolgens ben ik weer een paar weken in Zweden.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim-Lian van der Meij (@kimlianvdmeij)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Fotografie: Annie Brickman

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kijkers 'Op1' onder de indruk van voormalig kunstrijdster Joan Haanappel (80)

In de nieuwste aflevering van Op1 zaten kunstschaatstalent Lindsay van Zundert (16) en voormalig kunstrijdster Joan Haanappel (80) aan tafel. Via Twitter laten kijkers weten dat ze onder de indruk zijn van Joan.

Lindsay kwalificeerde zich afgelopen weekend voor het WK en kan Nederland voor het eerst sinds 1976 naar de Olympische Spelen brengen. Ze zat daarom bij Op1 samen met voormalig kunstrijdster Joan die tevens de oprichter van Stichting Kunstrijden Nederland is. De twee kennen elkaar al sinds Lindsay’s 12de. “Ze heeft een ongelofelijke flair. Ik vind het gewoon geweldig’’, vertelt Joan in de talkshow.

Advertentie

Reactie

De kijkers hebben tijdens het fragment hun ogen vooral gericht op Joan. Naast kunstrijdster is ze ook oud-sportpresentatrice en verslaggeefster bij de NOS, AVRO, ZDF en Eurosport. Op Twitter laten mensen weten dat ze bijna niet geloven dat Joan 80 jaar is. Iemand schrijft zelfs: “Ik ben verliefd op Joan Haanappel. Kan er niets aan doen. Verdrink in haar ogen. Wat een prachtige vrouw”, twittert iemand.


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: NPO1

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Met dit accessoire zou Meghan het geslacht van de baby hebben verklapt

Prins Harry (36) en Meghan Markle (39) verwachten een tweede kindje. Dat maakte het stel op Valentijnsdag bekend. Of Archie een broertje of een zusje krijgt, weten we nog niet. Of heeft Meghan het geslacht toch stiekem al verklapt?

Harry en Meghan maakten het nieuws op een bijzonder moment bekend. Precies 37 jaar nadat prinses Diana haar zwangerschap van prins Harry aankondigde, brachten ook zij mooi babynieuws naar buiten.

Advertentie

Meghan verklapt geslacht baby

Zoontje Archie wordt dus grote broer. Het stel heeft nog niet verklapt of er een meisje of een jongen op komst is. De fans van het stel willen het geslacht van de baby natuurlijk graag weten en denken dan ook een hint te hebben gezien in de ring die Meghan droeg tijdens een digitale bijeenkomst van Spotify. Tijdens die bijeenkomst droeg Meghan een opvallende ring om haar vinger. Mét een 6-karaats roze saffier. Roze, ja. Zou ze daarmee stiekem hebben willen laten zien dat ze een dochter krijgen?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Misan Harriman (@misanharriman)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Elle.com. Beeld: Instagram.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Gezond én lekker: zalmbowl met avocado, sobanoedels en gember

De Aziatische keuken zit vol smaak én is verrassend licht verteerbaar. Denk aan curry, dumplings en bowls. Fijne bijkomstigheid: sommige smaakmakers (zoals gember!) stimuleren de vetverbranding. Dit gerecht is dus niet alleen heel lekker, maar ook gezond!

Lunch/hoofdgerecht voor 3 personen

Advertentie

Dit heb je nodig voor de zalmbowl:

 • 150 g sobanoedels
 • 400 g zalmfilet
 • neutrale olie
 • zout
 • chilivlokken
 • furikake (Japanse kruidenmix)
 • 225 g komkommer, in dunne plakjes
 • 75 g sushigember
 • 1 flinke avocado, in plakken
 • 3 lente-uien, fijngesneden
 • 5 el daikon of radijs, geraspt
 • pittige saus, naar wens
 • shisoblad (optioneel)

Dit heb je nodig voor de dressing:

 • 300 ml sap van sushigember
 • 2 el tahini
 • 2 el oestersaus
 • 1 el sushiazijn

Zo bereid je dit heerlijke gerecht:

 1. Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel ze meteen koud af en laat goed uitlekken.
 2. Bestrijk de zalm licht met de olie en bestrooi met zout, chilivlokken en furikake.
 3. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en schroei de zalm aan alle kanten dicht.
 4. Haal de filet dan uit de pan en snijd hem met een scherp mes in dunne plakjes.
 5. Meng de komkommer met de sushigember, een scheutje van het gembervocht en wat zout.
 6. Meng alle ingrediënten voor de dressing en maak de uitgelekte noedels hiermee aan.
 7. Verdeel de noedels over 3 kommen en verdeel de komkommer, avocado, lente-ui, plakjes daikon, zalm en eventueel shiso erover.
 8. Serveer met pittige saus.

Bereidingstijd 25 min. Kcal 650 p.p.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Victor de Launay.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien