Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Huis op z’n kop

"Hoe laat ben je thuis schatje?" " 5 uur half zes, veel later wordt het niet hoor"

"O dat red ik wel denk"

Advertentie

"Het eten bedoel je?"

"Nee was nog even wat aan het doen"

Aan het doen?? en meteen kreeg ik het benauwd

Kon een verrasing zijn..mijn lievelings..spaghetti met tonijn saus, en proberen te zorgen dat het dampend op tafel staat op het moment dat ik binnen stap, nee zal wel niet, of misschien toch?

Het Jamie Oliver Italie boek was dan ook het enige boek met een beetje nut en het beste cadeau ooit.  Van de rest van de boeken die ze las werd ze alleen maar wijzer en ik steeds minder.

"Kijk schat die doen dat zo, die arts heeft een hele drukke baan, helpt zijn vrouw, verdient veel, heel veel geld, brengt de kinderen naar school , luncht vervolgens uitgebreid met zijn vrouw of indien aanwezig een lekkere minnares (dat dacht ik en zei zij niet natuurlijk) in een van de duurdere…. , is vervolgens stipt op tijd thuis en ook nog eens veel vroeger als jij, en maar levens redden in de tussentijd".

Sja,  hoe doet zo’n man het toch en wat ben ik eigenlijk een loser.

 

Misschien bedoelde ze dat ze de was aan het doen was, maar zou ze het dan zo expleciet vermelden?, nee ze vind het alleen maar fijn dat ik zie dat ze , toevallig net als ik binnenstap, nog zo druk is met alles.

"Wat ben je aan het doen dan?", vroeg ik angstig  "Oh, je zal het wel zien, maar als je het niks vind zet ik het wel terug hoor"

Neeeeeee, niet weer!

Volgens mij zijn de huizen , het model waarin mijn (inmiddels ex) vrouw en ik indertijd leefden, ontworpen om de tv, de bank en de eethoek op een bepaalde plaats te zetten. Het kan gewoon niet anders staan ,maar toch proberen.

 

Jan de Bouvrie zou er niet uitkomen, maar mijn vrouwtje wel hoor.  Ze is niet eigenwijs maar artistiek, en graag in huis bezig, de boel lekker gezellig maken.

Dit is de derde keer in een half jaar dat alles een nieuw plekje krijgt en heb de houten vloer hier en daar op laten vullen met kneedbaar hout om de sporen van het schuiven te dichten , want ze kan niks tillen natuurlijk, ze kan ook niet wachten dus het moet, en wel gelijk.

Had eerder al een keer aangeboden overal handvatten aan te schroeven, waren toevallig in de aanbieding bij IKEA, SKUVE heetten ze geloof ik, maar ik wordt op zo’n moment weer eens niet begrepen, want op alles na vindt ze mijn humor nog het minst leuk

Eenmaal thuis worden de plannen al snel duidelijk.

Je kunt je reet al niet keren maar we gaan achter in het huis wonen, lekker dicht bij de keuken. Ik ga in een stoel zitten en kijk de hele kamer door naar voren en naar buiten waar net een man langsloopt en me aankijkt en ik zie hem denken, wat doet jhij nou daar helemaal achter in de kamer?

"Zou je dan de kabels van de tv?"Djiezus!

"Maar weet je het zeker?, want ik ga niet voor niks, want misschien dat, enne…morgen wil je het anders en moet ik weer alles terug"

Zou ze er dan niet bij stilstaan dat die TV en radioaansluitingen niet voor niets op een bepaalde plek zijn aangebracht?, daar hebben architecten uren over zitten bakkeleien en vervolgens de hele zooi nog eens door een onafhankelijke commissie laten beoordelen om er maar zeker van te zijn dat dat de aangewezen plek moet zijn.

 

"Ik ben de hele dag al bezig met poetsen en schuiven, dan kun je toch wel even die kabels wegwerken?,.laat anders maar dan doe ik het zelf wel"

nee ik kijk wel even zeg ik zacht, bedroefd en een beetje angstig, wetend dat het allemaal weer verspilde moeite is.

Nu moet ik wel zeggen dat ik vrij gioed ben in het verspillen van tijd dus wie weet ben ik er zo mee klaar.

 

"Heb je gereedschap bij?:  Nee natuurlijk heb ik dat niet bij, heb ik toch nooit bij. Heb het wel maar neem het natuurlijk nooit mee naar huis, misschien ook wel omdat ik er toch niks meer mee kan dan mezelf flink verwonden, of netzolang aan iets zitten prullen tot het kapot is, waarna ik ,met volle ontevredenheid, een nieuw kan gaan halen en het laten installeren door iemand die er wel verstand van heeft, kost wat maar dan is het wel in orde.

 

Proberend wat tijd te winnen vraag ik, "zullen we eerst even eten of had je nog niks gemaakt?" dromend van mijn spaghetti.

Als ik het nu kan rekken tot half negen, heb ik net geen tijd meer om naar de Gamma te rijden wantdie sluiten om 9 uur en dat heeft ze misschien niet in de gaten. 

 

Ze had nog geen tijd gehad voor het eten, uiteraard, en dan denk ik doe dan ook niet zo stoer met je, "wij vrouwen kunnen makkelijk meerdere dingen tegelijk"

Laatst was ik ergens mee bezig en volgens mij waren dat ook twee dingen tegelijk, maar das weer een ander verhaal.

 

En dan, als een geschenk van die man met die baard daarboven (en niet de kerstman) , die ook wel weet dat ik gelijk heb, belt mijn moeder dat ze geen TV ontvangst meer heeft, en ja die MOET ik helpen, ‘t zonde dat mensje, helemaal alleen in het bos,en wat heeft ze allemaal niet voor mij gedaan in de afgelopen jaren en nog steeds.

 

De volgende dag is de wind gaan liggen, en als ik thuiskom staat alles weer op de oude plaats, het geluk straalt van onze meubeltjes.

Ze kijken me aan en ik zie dat ze van me houden, en het tv kastje knipoogde zelfs een keer naar me.ik pakte mijn vrouwtje stevig vast en zei, "wat maak je het toch altijd weer gezellig hier in huis.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zó kun je met een paar elastiekjes prachtige 'beachy waves' maken

Wil jij je haren graag een klein beetje meer slag geven, maar heb je geen zin om hier heel veel moeite voor te doen? Dan hebben wij goed nieuws voor je: er is namelijk een heel makkelijke manier om van die prachtige beachy waves bij jezelf te maken.

En het fijne is: werkelijk íedereen kan deze beachy waves maken.

Advertentie

Makkelijke methode

Er zijn tegenwoordig natuurlijk genoeg haartools waarmee je beachy waves kunt maken zoals wafeltangen of krultangen, maar de hitte die van deze apparaten afkomt is echt niet goed voor je haar. Nu zou je natuurlijk ook je haar kunnen invlechten om je haar een mooie slag te geven, maar niet iedereen is hier even goed in. En dat hoeft ook helemaal niet, want wij kwamen een krulmethode tegen die werkelijk íedereen onder de knie kan krijgen.

Zó kun je de beachy waves maken

In onderstaande Instagram-video legt een vrouw namelijk uit hoe je zogeheten ‘bubble curls’ kan krijgen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn een stuk of twaalf haarelastiekjes en that’s it! Om de mooie beachy waves te kunnen maken doe je een klein beetje water in je haar zodat het vochtig is en verdeel je vervolgens je haar in tweeën met een middenscheiding. Vervolgens pak je steeds een lok waar je meerdere elastiekjes omheen doet en waarbij je tussen de elastiekjes door je haar een beetje probeert te bollen. Klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar als je de video hieronder kijkt dan snap je meteen wat we bedoelen:

Heb je je haarkleur verpest tijdens de lockdown? 5 tips om het te redden:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Instagram. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Wouke van Scherrenburg: "Ik snap de frustratie van de ondernemers, maar óók de worsteling van het kabinet"

Wouke van Scherrenburg (74) is oud-politiek verslaggever en nog altijd actief op radio, televisie en vooral op Twitter. Ze geeft haar mening over de bomvolle parken en het openen van de terrassen.

Ik snap dat wel: die bomvolle parken. Stadsbewoners die geen tuin hebben, willen zich ook koesteren in het prille lentezonnetje na maanden van opsluiting. En waar anders zou je naartoe willen dan naar het stadspark waar je weer tussen de mensen bent nu de terrassen niet open mogen. Zelf ben ik gezegend met een tuin, desondanks hunker ik ook naar een groot terras waar je andere mensen ziet, waar je weer eens buiten de deur kunt eten en drinken. Ik snap ook de frustratie van de ondernemers die uitzicht hebben op hun gestapelde stoelen en kale tafels terwijl pal voor of naast je zaak mensen met zelf meegebrachte drank en happen op een bankje of trottoir zitten. Om dol van te worden, zeker als je aan de rand van de financiële afgrond staat.

Advertentie

Worsteling

Maar ik snap ook de worsteling van het kabinet. Wat als er groen licht wordt gegeven voor de horeca zoals zelfs een aantal burgemeesters nu bepleit. Hoe hard stijgen dan de besmettingen? Bij de Belgische buren luidden de ziekenhuizen gisteren opnieuw de noodklok. Net als bij ons stijgt het aantal positief getesten. De Britse variant is zo besmettelijk dat als er één persoon in een huishouden besmet raakt, er voor de rest van het gezin geen ontkomen meer aan is, hele gezinnen testen nu positief, melden Belgische artsen die de regering smeken geen versoepelingen toe te staan.

Campagnetijd

Toch lijkt er hier geen houden aan. Het draagvlak voor de maatregelen slinkt hard, de doodsangst voor het virus eveneens. En het is verkiezingstijd. Alle partijen bedienen hun achterban met hun diverse pleidooien de teugels te laten vieren met geopende terrassen als grootste gemene deler. De meest gehoorde verkiezingsleus was de afgelopen dagen dan ook “de rek is eruit”. Maar wat als de horeca inderdaad zijn zin krijgt. Wie rammelt er dan aan de Haagse deur. De sportclubs? De tuincentra? De winkels (zonder beperkingen)? De musea? De bioscopen? De schouwburgen? De biebs (voor!)? Dat gaat het kabinet echt niet honoreren denkt u. Nee, niet alle sectoren zullen hun zin krijgen maar het kan zomaar gebeuren dat er nog meer wordt versoepeld. Want campagnetijd en stevige knieën, het is een lastige combinatie. Tot nu toe weerstaan Rutte en De Jonge de toenemende druk en dat is knap. Toch denk ik stiekem terug aan de race om het vaccin. Het kabinet bezweek voor lobbyclubs en gooide daarmee de deur open voor heel wat groepen die riepen dat zij toch echt als eerste aan de beurt waren voor vaccinatie en zo raakte de prik voor ouderen en chronisch zieken steeds verder uit het zicht.

Open terrassen

Die open terrassen komen er en hopelijk vallen de gevolgen enorm mee. Maar misschien zien we straks ook overvolle IC-afdelingen, uitgeput zorgpersoneel en gesleep met patiënten naar andere provincies en Duitsland of erger. Die ramp zou zich dan medio april voltrekken maar dan zijn de verkiezingen achter de rug en de zetels veilig gesteld. En hebben de horeca-ondernemers een financieel bodempje kunnen leggen. Het is ze gegund.

Kieswijzer


1

Tekst: Wouke van Scherrenburg. Beeld: privé.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Meilandjes delen heugelijk nieuws: Chateau Meiland is éindelijk verkocht

Na bijna een jaar in de verkoop te hebben gestaan, is het Franse kasteel van de familie Meiland eindelijk (onder voorbehoud) verkocht. De koper van het kasteel is een Nederlander, zo vertelde de Meilandjes vrijdag aan tafel bij Jinek.

“We hebben vanmorgen de handtekening gezet,” zo laat Erica weten. De Meilandjes zijn ontzettend opgelucht, al willen ze nog niet te vroeg juichen. “Ik vind dat het pas echt is als het echt verkocht is,” aldus Erica.

Advertentie

Moeilijk te verkopen

Chateau Meiland, dat eigenlijk ‘Chateau Marillaux’ heet, was meerdere seizoenen het decor voor de realityserie van de Meilandjes. Het kasteel stond sinds vorig juni te koop, maar door de coronacrisis wilde de verkoop niet echt vlotten. Waar de familie in eerste instantie nog 1,25 miljoen euro voor het kasteel vroeg, werd de prijs uiteindelijk verlaagd naar 998.000 euro. De Meilandjes vertrokken weer naar Nederland waar ze een boerderij in Hengelo kochten. Helaas hebben ze hier niet lang van kunnen genieten: nadat de woning helemaal verbouwd was, kregen ze problemen met het bestemmingsplan en moesten ze vertrekken.

Meilandjes terug naar oude woonplaats

Hoewel het natuurlijk erg jammer is, laat Martien weten dat ze niet heel lang hebben getreurd. “Je kan wel bij de pakken neer gaan zitten en gaan treuren maar daar heb je jezelf alleen maar mee en de rest van de familie. En dan praten we met elkaar, en ga je oplossingen zoeken. Je gaat weer op Funda om huizen te zoeken.” De Meilandjes hebben besloten om weer naar hun oude woonplaats Noordwijk te verhuizen, waar hun dochter Maxime al een woning heeft gekocht. Wat ze precies in Noordwijk gaan doen weten ze nog niet. “We zijn natuurlijk heel ondernemend, misschien gaan we wel weer iets op poten zetten,” aldus Martien.

Dít is hoe Martien Meiland gewond en blind raakte aan zijn rechteroog:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: RTL 4, Jinek. Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 27 februari: "Tweelingen, vandaag komen je wensen uit"

De tarotkaart die voor zaterdag 27 februari is getrokken is ‘Zeven van Bekers’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze kaart staat voor: misleiding, fantasieën, verbeelding. Men houdt zichzelf, en hierdoor ook anderen, voor de gek. Hoge verwachtingen en idealen. Liefde: Roes van verliefdheid, de roze bril. De kaart dient als waarschuwing. Werk: Luchtkastelen bouwen, schijntransacties en bedrieglijke handelingen.

Advertentie

Ram

De volle Maan stijgt naar je hoofd. Het uit zich vooral in persoonlijke relaties waar je geneigd bent de ander te idealiseren. Pas op voor te hoge verwachtingen, iemand valt van zijn/haar voetstuk.

Stier

Iets gaat tegen je gevoel in vandaag of je hebt gemengde gevoelens. Wees je bewust van alles wat er door je heen gaat. Weleens gelachen en gehuild tegelijk? Accepteer het als ‘heel normaal’.

Tweelingen

Voetjes omhoog, stapeltje magazines erbij en lekker niksen. In die sfeer is het vanavond ook goed mediteren bij de volle Maan. Visualisaties zijn nu vruchtbaar, wensen komen uit.

Kreeft

Noemt iemand je ideeën niet realistisch, of veegt iemand je gevoelens van tafel? Trek je er vooral niets van aan. De volle Maan prikkelt je intuïtie. Je krijgt een idee dat je niet naast je neer legt.

Leeuw

Rode konen garantie vandaag! Jij wilt op z’n minst flirten, vertroeteld worden en lentekriebels voelen. Gevoelens gaan niet heel diep, dus maak geen trouwplannen. Leve de lol!

Maagd

Ontspanning – vooral in je gedachten – maakt het verschil. Je kunt hersenspinsels onderscheiden van wat er werkelijk is. De volle Maan schijnt haar licht op je. Klavertje vier gevonden.

Weegschaal

Doorzie je neiging om jezelf te verschuilen achter een vrolijk masker. Jezelf laten zien zoals je echt bent – inclusief al die gekke gewoontes en gevoelens – maakt je meer mens.

Schorpioen

Je valkuil is vandaag de overdrijving. Alles waar ‘te’ voor staat is nu een no-go. Less is more, ook in kleding en make-up. Ken je het verschil tussen zelfvertrouwen en een te groot ego?

Boogschutter

Denk vandaag eens na over de balans tussen privé en werk. Heb je thuis teveel laten versloffen, dan maak je nu betere afspraken met jezelf. Het wordt je zeker in dank afgenomen.

Steenbok

De kaart raakt je vandaag niet direct, jouw fundament staat stevig. De volle Maan geeft je de kracht om door te stomen. Grote kans dat iemand zich aandient die met je wil samenwerken.

Waterman

Schrijf ook de meest gekke brainwaves op vandaag. Er kan een vruchtbaar plan uit voortkomen. Alles wat met samenwerking te maken heeft loont, vooral die met de concurrent.

Vissen

De volle Maan geeft je inzicht in hoe je werkelijk functioneert. Ontevreden zijn over jezelf is niet nodig, je maakt meer vorderingen dan je denkt. Uit je via muziek, verf of lekkere kooksels.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

1

Tekst en voorspelling: Viola Robbemondt.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien