Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Mijn kind werd vermoord!

Dagboek van Bénazir

Rose:

Advertentie

Mijn dochter Izzy van 18 jaar is op brute wijze om het leven gebracht en sinds die tijd kan ik niet doorgaan met mijn leven. Ik heb zoveel vragen en het lijkt alsof zij mij op de één of andere manier iets duidelijk wil maken. Door mijn verdriet lijkt het alsof ik niets meer kan voelen en ik leef op dit moment als een robot. Het is zo kort geleden dat ik het nog steeds niet kan bevatten. De schuldgevoelens hebben bij mij de overhand en ik vraag me af of ik in had kunnen ingrijpen. Kunt u me alsjeblieft helpen mijn  vragen te beantwoorden?

Bénazir:

Binnen een week zit er tegenover mij een vrouw van begin veertig. Gebroken en duidelijk verdoofd door hetgeen haar overkomen is. Ze is naar mij toegekomen, samen met haar zoon Rayno van 15 jaar oud. Een lieve, schuchtere jongen met een enorm verantwoordelijkheidsgevoel naar zijn moeder toe. Maar ze zijn niet alleen gekomen: uit de andere wereld manifesteren zich meteen twee entiteiten, een jongen van ongeveer twintig en een meisje  die op de één of andere manier gebonden is aan de aarde. De kamer wordt ook enorm koud, ondanks het feit dat de verwarming staat te loeien. Eerst wil ik een gewoon gesprek met Rose en Rayno voordat ik daadwerkelijk contact ga leggen met de aanwezige entiteiten. Ik zie dat ze geestelijk er doorheen zitten en ze graag hun verhaal kwijt willen. Rayno, een gesloten kind, zendt mij telepathisch een heleboel beelden door. Ik besluit daarom ook om eerst hem aan het woord te laten. Rose, een lieve, zorgzame vrouw, kijkt liefdevol naar haar zoon als ik vragen begin te stellen. Rayno vertrouwt me en je ziet hem opengaan als een bloem, waardoor ik in zijn diepste ik kan komen. Hij is wel geschokt als ik hem vertel dat hij enorm veel boosheid in zich heeft, maar het niet uit. Hij is boos op de hele wereld; de wereld is in zijn ogen zo onrechtvaardig. Al sinds zijn basisschoolperiode wordt hij al met zijn neus op het feit gedrukt dat hij anders is dan andere kinderen. Hij wordt gepest en buitengesloten, maar laat aan niemand merken dat het hem van binnen kapot maakt. Zijn moeder, een alleenstaande vrouw, heeft al genoeg ballast op haar schouders en Rayno wil haar absoluut niet nog meer belasten. Een mooi kind, dat uit liefde voor zijn moeder zichzelf helemaal wegcijfert. Rayno heeft tot op de dag van vandaag dus alleen maar ervaren dat hij leeft in een maatschappij die je pijn doet, terwijl hij zelf niemand kwaad doet. Dat is iets wat hij niet kan begrijpen en waar hij enorm boos over wordt. Deze opgekropte woede uit zich bij hem in het verwonden van zichzelf. Puur omdat hij niet de pijn wil voelen die hem continu wordt aangedaan. Rose die niets van dit gebeuren afweet, is geschokt. Het lijkt alsof ze zich nu ineens realiseert dat ze buiten de werkelijkheid heeft geleefd. Beiden zijn erg emotioneel en ook ik heb enorm veel moeite om mijn tranen te bedwingen.

Het wordt tijd dat ik contact leg met de entiteiten, omdat ze werkelijk staan te springen om hun verhaal te doen. Ik geef Rose de mogelijkheid om vragen te stellen en ze wil graag weten wat de werkelijke oorzaak is geweest van de brute moord. Izzy is emotioneel en laat mij zeer gedetailleerd zien wat er gebeurd is: toen Rose en Rayno een avondje weg waren, gebeurde er iets verschrikkelijks.

Izzy was thuis met haar ex-vriend Alvin. Ze belde rond 19.00 uur  naar Rose om te zeggen dat zij het gedrag van Alvin maar raar vond, omdat hij zo agressief was. Rose, die wist dat Alvin geen makkelijke jongen is, vroeg Izzy om naar haar kamer te gaan en uit de buurt van Alvin te blijven. Rose had Alvin vanaf de eerste kennismaking in haar hart gesloten en behandelde hem ook als een zoon. Vaak nam ze het zelfs op voor hem als Izzy en Alvin ruzie hadden. Ze probeerde Alvin telefonisch te bereiken om hem tot kalmte te brengen,  maar kreeg geen gehoor. Ze had wel een onbehaaglijk gevoel en haar intuïtie zei dat er iets mis was. Omdat ze niet vaak de kans kreeg om met Rayno iets gezelligs te doen, besloot ze om haar gevoel te negeren.  Ze belde een kwartier later Izzy en vroeg of alles oké was. Izzy was in haar kamer en Alvin stond op het punt om weg te gaan. Rond half tien keerden Rose en Rayno uitgelaten terug naar huis. Toen ze bij de voordeur kwamen, zagen ze dat het krioelde van de mensen. Overal politie en Rose raakte enorm in paniek. “Nee,nee,” riep ze. Ze werd bij haar deur tegengehouden, maar ze brak los en stormde naar binnen.

Op de grond lag Izzy in een enorme plas bloed. Ze pakte haar op en huilde hartverscheurend: “Mijn baby, wat hebben ze je aangedaan?”.

Ze pakte Izzy beet en zag niet de vele verwondingen die haar fataal waren geworden. Rayno stond nog buiten en mocht onder geen beding naar binnen, omdat het een te luguber gezicht was en te traumatisch zou kunnen zijn voor hem. Geen traan liet hij en hij bleef doodkalm staan wachten. Als een wassen beeld staarde hij voor zich uit en was voor niets of niemand bereikbaar. Toen hij zijn moeder in bebloede kleding  naar buiten zag komen, kwam hij pas tot leven. Hij ging naar haar toe en sloeg een arm om haar heen. Geen emotie liet hij toe op dat moment. Alvin, die na het misdrijf op de vlucht was geslagen, werd kort daarna opgepakt door de politie en in verzekerde bewaring gesteld.

Rose is door dit voorval twee kinderen kwijtgeraakt en dat verlies is ondraaglijk. Uit het politieonderzoek werd niet duidelijk wat de werkelijke toedracht was geweest en daarom wilde ze contact leggen met Izzy. Drie dagen na haar dood ging ze naar een medium en die probeerde contact te leggen, maar Izzy maakte helaas niet duidelijk wat er gebeurd was.

Nu begrijp ik waarom Izzy zo aardgebonden is: als iemand overlijdt, moet je de persoon de mogelijkheid geven om over te kunnen gaan naar de andere wereld. Uit respect hou ik een periode van vijf maanden aan, omdat ik weet dat je een entiteit “vast” kunt houden en je ze uiteindelijk hun rust ontneemt.

Dan vertelt Izzy wat er gebeurd is: een onbeduidende ruzie mondde uit in een brute moord. Alvin was erg agressief en Izzy wilde dat hij haar met rust liet. Alvin vond dat hij ‘recht’  had op seks met haar en Izzy weigerde. De brute manier waarop Alvin toen reageerde had Izzy nog nooit van hem gezien. Ze plaatste in haar boosheid de opmerking  dat Alvin maar een loser was en dat zijn eigen moeder hem zelfs niet wilde. Alvin werd door die opmerking blind van woede, pakte een keukenmes en vermoordde  Izzy op gruwelijke wijze. Terwijl ik dit vertel, zie ik de beelden van het misdrijf en ik huil als ik dit aan Rose en Rayno moet vertellen. Ook bij mij ontstaat een enorm gevoel van onmacht en verdriet.

De schuldgevoelens van Rose moeten toch ondraaglijk zijn: ze had aangevoeld dat ze naar het huis moest, maar heeft op dat moment haar ratio gevolgd. Izzy vertelt haar moeder dat ze het niet had kunnen voorkomen, omdat het direct na haar telefoontje gebeurd was. Izzy vraagt ook of Rose contact wil opnemen met Alvin, omdat zij weet dat hij gekweld wordt door schuldgevoelens. Hij heeft het in een vlaag van verstandsverbijstering gedaan en beseft nu pas wat hij heeft aangericht. Rose en Rayno zijn er nog niet aan toe, maar beloven dat ze – als de tijd rijp is – zeker contact zullen zoeken met Alvin.

Omdat Izzy nog niet over is, besluiten we om haar naar het licht te begeleiden, maar eerst wil ik weten wie de jongen is die al vanaf hun binnenkomst in een hoek staat en liefdevol glimlacht naar Rose. Ik leg contact met hem en het blijkt een zoon van Rose te zijn en hij heet Dylan. Rose heeft -voordat ze in verwachting raakte van Rayno – een kind verloren tijdens de bevalling. Dit heeft ze nooit aan Rayno verteld en deze is dan ook erg verbaasd, als ik vertel wie de andere entiteit is. Dylan is hier om Izzy mee te nemen naar het licht. Hij manifesteert zich als twintigjarige, omdat hij daarmee wil aangeven dat hij als een oudere broer voor Izzy is.

Het mooie moment is gekomen en Dylan neemt Izzy mee naar de plek waar zij hoort. We kunnen het ook meteen merken, want de kamer wordt ineens warmer. Na dat emotionele moment kijk ik naar Rayno en vertel hem dat ik hem graag nog wil behandelen. Hij heeft zoveel opgekropte emoties; dat zal hem belemmeren. We kijken samen tijdens de behandeling naar de momenten waar deze heftige emoties ontstaan zijn. Ook de begrafenis wordt herbeleefd, maar nu mag hij de emoties uiten die hij op dat moment onderdrukte. Alle pijn, verdriet, afwijzingen, onrecht en nog veel meer wordt omhoog gehaald. Na de behandeling is Rayno doodmoe, maar je ziet dat er een enorme last van zijn schouders is gevallen. Zelf heeft hij het als enorm heftig, maar wel prettig ervaren. De volgende dag neem ik contact met hen op en Rose vertelt dat er een enorme rust over hun allebei is gekomen nu ze weten wat er gebeurd is en ook weten dat Dylan zich ontfermt over Izzy. Als ik Rayno aan de telefoon krijg, is hij spraakzaam. “Ik zag je slogan staan op hyves: anders zijn mag. Ik denk dat ik zo ook maar in het leven ga staan,” vertelt hij opgewekt.


voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Nog héél even wachten: dit zijn waarschijnlijk de versoepelingen vanaf april

In maart moeten we nog even doorbijten, want Rutte en De Jonge zullen maandagavond tijdens de persconferentie helaas met maar weinig versoepelingen komen. Gelukkig werkt het kabinet er wel aan om de samenleving over drie weken wat meer lucht te geven. 

Maandagavond om 19.00 uur is er opnieuw een persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge, waarin ze wel of niet versoepelingen gaan aankondigen. Dit zijn de verwachtingen:

Advertentie

Verlenging

Ten eerste wordt hoogstwaarschijnlijk de avondklok verlengd. De huidige avondklok loopt tot maandag 15 maart, maar de kans is groot dat het kabinet maandag laat weten dat de avondklok de hele maand maart nog van kracht blijft. Ook dit keer zal een week voor de afloopdatum worden besloten of de avondklok wel of niet wordt doorgezet.

Het kabinet verlengt ook het negatief reisadvies voor reizen naar het buitenland tot 15 april. Mensen wordt dringend afgeraden om op reis te gaan zonder noodzakelijke reden.

Verder blijven de hogescholen en universiteiten nog zeker tot 1 april dicht. Hetzelfde geldt voor de terrassen, die blijven waarschijnlijk zelfs tot Pasen gesloten. En als laatste kan ook de detailhandel geen grote versoepelingen verwachten.

Enkele versoepelingen

Wat wel gaat veranderen is de zwemles voor kinderen. Vanaf 15 maart wordt het voor kinderen weer mogelijk om zwemles te volgen in de binnenzwembaden. De reden voor deze versoepeling is dat als er te grote achterstanden ontstaan, het verdrinkingsgevaar in de zomer kan toenemen.

Daarnaast worden de bezoekregelingen in verpleeghuizen waarschijnlijk iets verruimd. Dit komt doordat zowel de bewoners als het personeel veelal is gevaccineerd.

April

Dat is nog niet zo veel, maar het kabinet kijkt voor versoepelingen van de coronamaatregelen vooral naar volgende maand. Zo hopen ze in april het hoger onderwijs weer gedeeltelijk toegankelijk te maken en de terrassen weer te openen vanaf het Paasweekend. Verder willen Rutte en De Jonge dat er meer mogelijkheden komen voor winkels en consumenten.

Maar om dat mogelijk te maken, moeten de coronacijfers er wel beter uitzien dan nu het geval is. Afgelopen week registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gemiddeld 4507 besmettingen per dag en dat is echt nog aan de hoge kant. Wel is het aantal coronapatiënten op de intensive cares al drie weken stabiel.

Niet besmettelijk

Ondertussen werkt het kabinet aan een bewijs van niet-besmettelijkheid om mensen wat meer vrijheid te geven. Dit ‘coronapaspoort’ geldt voor alle gevaccineerden, maar ook voor mensen die zich hebben laten testen of mensen die onlangs corona hebben gehad en daardoor immuun zijn. De bedoeling is dat je met dit bewijs gewoon weer naar een festival, concert of bioscoop kan.

Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zegt in een interview met de NOS dat het kabinet hier druk mee bezig is. Het kabinet hoopt dat het bewijs van niet-besmettelijkheid voor de zomer technisch mogelijk is. De kans is groot dat De Jonge tijdens de persconferentie hier meer over zal vertellen.

Vragen over het coronavaccin? Dokter Rutger geeft antwoord:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: AD, NOS. Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

7x vegetarische voedingsmiddelen waarin zelfs meer ijzer zit dan in rood vlees

Als je (bijna) geen vlees eet, ben je misschien bang dat je een ijzertekort oploopt. We weten namelijk allemaal dat rood vlees veel van dat belangrijke mineraal bevat. Maar wist je dat er in veel vegetarische voeding zelfs méér ijzer zit? Libelle zet de belangrijkste producten voor je op een rij.

Het leuke is dat de producten nog ontzettend lekker zijn ook. Wat dacht je bijvoorbeeld van drop? Ja, echt!

Advertentie

Linzen

Linzen zijn niet alleen ontzettend veelzijdig en lekker, maar ook nog eens een grote bron van ijzer. Want 4 theelepels linzen bevatten al 4,5 milligram ijzer. Dagelijks hoeft een vrouw gemiddeld 14,8 milligram ijzer per dag binnen te krijgen, dus met het eten van een portie linzen kom je al flink in de buurt. De peulvrucht kun je gemakkelijk door salades, soepen of curry’s verwerken en is nog eens heel voedzaam ook.

Vijgen

Op zoek naar een gezond en lekker tussendoortje? Dan is een handje vijgen een goed idee. Je kunt zowel de gedroogde als de verse variant eten als lekkere snack waarmee je ook nog eens veel ijzer binnenkrijgt. Een vijg bevat namelijk 2 milligram ijzer. Eet er een paar per dag en je bent al goed op weg om voldoende ijzer binnen te krijgen.

Sesamzaadjes

Sesamzaadjes zijn maar klein, maar onderschat ze niet. Door dagelijks wat van de zaadjes over je eten te strooien, krijg je namelijk al veel van het belangrijke mineraal binnen. 20 gram sesamzaadjes bevat welgeteld 3 milligram ijzer.

Tofu

Vegetariërs en veganisten zijn niet onbekend met deze vleesvervanger en dat is niet voor niets. Tofu is niet alleen een grote bron van eiwitten, laag in calorieën en voedzaam, maar ook nog eens een zeer grote bron van ijzer. Per portie van 100 gram krijg je namelijk 3,5 gram ijzer binnen.

Drop

Gezond is drop natuurlijk niet echt, maar ook deze snoepvariant bevat veel ijzer. Dus als je geen zin hebt in gezond eten, maar wel wilt letten op het binnenkrijgen van voldoende ijzer, kun je ook gewoon de snoeppot induiken. 50 gram dropjes staan namelijk gelijk aan 4 milligram ijzer.

Boerenkool

Boerenkool is nog altijd populair en dat is niet zomaar. Boerenkool als basis voor salades, door stampotten en zelfs door smoothies, overal wordt gesproken over deze gezonde groente. 150 gram boerenkool bevat 3 milligram ijzer, dus blijf het vooral lekker in je salades en smoothies gebruiken.

Pistachenootjes

Lekker bij de borrel, als tussendoortje of door salades; pistachenootjes kun je op heel veel verschillende manieren door gerechten verwerken. En dat is een goede keuze, want daarmee zorg je ook nog eens dat je voldoende ijzer binnenkrijgt. De kleine nootjes moet je niet onderschatten, want ze bevatten namelijk 14 milligram ijzer per 100 gram.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

ijzer Libelle

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Isabel bedacht de 'Nationale Week Zonder Vlees': "Kleine moeite, grote impact"

Isabel Boerdam (30) bedacht de Nationale Week Zonder Vlees (8-14 maart). Dankzij haar lieten sinds 2017 al 2,4 miljoen Nederlanders in maart hun biefstukje een week lang staan en ontdekten ze lekkere, vegetarische alternatieven.

“Sinds mijn kindertijd ben ik vegetariër. Als 9-jarige besloot ik van de ene dag op de andere om vegetariër te worden. Ik herinner me dat ik lusteloos in mijn lievelingspasta bolognese prikte. Opeens waren al die bruine korreltjes gehakt op mijn bord stukjes dode koe. ‘Mam, ik wil geen koe meer eten’, zei ik. ‘Nou, dan doe je dat niet meer’, antwoordde ze. Zo simpel was het.”
Advertentie

Vegetarische curry

“Toen ik begin twintig was, ben ik begonnen met mijn foodblog ‘de hippe vegetariër’. Ik houd namelijk van lekker eten en wil anderen inspireren en laten zien hoe lekker maaltijden zonder vlees kunnen zijn. Het verbaasde me dat, toen klimaatverandering het gesprek van de dag was, kranten volstonden met verhalen over zonnepanelen en elektrische auto’s.”

“Niemand stond op om te vertellen wat de vleesindustrie doet met het klimaat. Een vegetarische curry eten, betekent echt iets voor het milieu en dat is voor mensen veel makkelijker te realiseren dan de aanschaf van een elektrische auto of zonnepanelen. Als niemand dit verhaal naar buiten brengt, dan moet ik het doen, besloot ik. Zo kwam ik op het idee om de Nationale Week Zonder Vlees te lanceren.”

Stip aan de horizon

“Als ik terugdenk aan 2017, het jaar waarin deze week voor het eerst van start ging, weet ik niet hoe ik het voor elkaar heb gekregen. Nu heb ik een heel team met wie ik dit organiseer, toen stond ik er alleen voor. Ik had de hoop om tienduizend mensen zo ver te krijgen om mee te doen. Voor mijn campagne had ik sponsors nodig. Na drie maanden was me dat nog niet gelukt en leek het een doodlopende weg. Toch gooide ik het bijltje er niet bij neer.”

“Toen de eerste sponsoring binnenkwam, wist ik: nu moet de week er ook écht gaan komen. In aanloop naar de campagne werkte ik vaak door tot 4 uur ’s nachts. Daarnaast had ik ook nog gewoon een baan. Ik hield het vol door de stip aan de horizon te blijven zien, daar werkte ik naartoe. Het gaf me zo veel energie om van niets iets te maken. Het is gelukt, dacht ik toen het NOS Journaal opende met de aankondiging van de Nationale Week Zonder Vlees. Ik had het voor elkaar gekregen.”

2,4 miljoen

“Sindsdien organiseer ik de week jaarlijks op non-profitbasis vanuit mijn communicatiebureau Green Food Lab. Ik doe het niet om met een vingertje te wijzen naar mensen die vlees eten. Als ik er op die manier in zou staan, zetten mensen toch hun hakken in het zand. Het maakt al een groot verschil als we besluiten om op selectieve momenten vlees te eten. Door met z’n allen structureel minder vlees te eten, hebben we met een kleine moeite een grote impact op het milieu.”

“De Week Zonder Vlees zorgt voor een gedragsverandering. Veel mensen lopen nog steeds het vegetarische schap in de supermarkt voorbij. Ze weten nog niet wat voor lekkere alternatieven er zijn. Inmiddels zijn de schappen met vleesvervangers verdubbeld. Maar liefst 2,4 miljoen mensen hebben afgelopen jaar meegedaan en een week geen vlees gegeten. Dat is echt gigantisch, van zulke aantallen had ik nooit durven dromen.”

“Ik voel echt dat er een verandering in de maatschappij gaande is. Tegelijkertijd is er nog heel veel werk te verrichten. Er zijn genoeg mensen die er geen seconde over nadenken wat de impact van vleeseten is op de klimaatverandering. Ik voel me geen activist, ik wil mensen juist inspireren. Als ik kritiek krijg dat ik het vlees van iemands bord wil pakken, dan ben ik daar redelijk relaxed onder.”

Week zonder vlees

“Hoge bomen vangen veel wind, ik ben blij dat de conversatie is aangezwengeld. We zijn nu zover dat ook de voedselmerken en -ketens die geen groene uitstraling hebben, uitbreiden naar een vegetarisch assortiment. Zo heeft KFC een vegaproduct gelanceerd waar ze ontzettend hun best op hebben gedaan en dat heel succesvol blijkt te zijn. Voor wie het moeilijk vindt om minder vlees te eten, bijvoorbeeld omdat je weinig tijd hebt om te koken of omdat je partner wel gewoon vlees wil eten, heb ik de onlinecursus vleesminderen.nl bedacht. In vijftien dagen leer je hoe je net zo lekker en snel kunt blijven koken. Meer plantaardig eten heeft de toekomst: het is praktischer, ethischer en milieuvriendelijker. Mijn droom is om de Europese Week Zonder Vlees te realiseren. Wanneer de tijd rijp is, zal die week er komen.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Interview: Laura van der Meer. Beeld: Esther Dijkstra.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Britse media verwoesten Meghan Markle na Oprah-interview

Het twee uur durende interview van Meghan Markle met Oprah Winfrey heeft veel stof doen oplaaien. Haar uitspraken over het Britste koningshuis zijn niet mals, wat voor een stortvloed aan reacties zorgt. De Britse media schreven eerder al erg negatief over haar, nu zijn de koppen zelfs ‘extreem’ te noemen. 

In het interview neemt Meghan geen blad voor de mond en zegt ze alles wat ze op haar hart heeft.

Advertentie

Omstreden interview

Meghan Markle beschuldigt het Britse koningshuis in het interview onder andere van racisme. Ze vertelt dat het koningshuis haar zoontje Archie de titel ‘prins’ niet wilde geven wegens zijn huidskleur.

Ook laat Meghan weten dat ze suïcidale gedachtes had door alle negatieve aandacht, maar hiervoor geen hulp mocht zoeken.

Aanstootgevende koppen

De Britse pers zou de aanstichter van haar mentale problemen zijn geweest vertelt ze, maar dat zorgt er na uit uitkomen van het interview niet voor dat de berichtgeving uitblijft. Een acceptabelere toon is ook in geen velden of wegen te bekennen, want de koppen van de Britse media zijn op z’n zachts gezegd aanstootgevend te noemen.

Britse berichtgeving

ITV-journalist Piers Morgan twittert dat hij het interview van het koningspaar “verachtelijk” vindt. Hij schrijft: “Prins Harry en zijn vrouw hebben net twee uur lang alles waar de koningin voor staat en zo hard voor gewerkt heeft met de grond gelijk gemaakt. En dat terwijl ze doen alsof ze haar steunen.”

Positief geluid

Een van de weinige positieve reacties op het Oprah-interview komt van BBCroyaltywatcher Jonny Dymond. Hij meent dat het prins Harry goed heeft gedaan om afstand van het Koningshuis te nemen, en dat het koppel “zeer sympathiek” overkomt.

“Het is een grote verandering ten opzichte van de ongelukkige man die we het voorbije jaar in het Verenigd Koninkrijk zagen”, aldus Dymond.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Nieuwsblad. Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien