Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Mootje – Schiet ze maar in hun knieën!

Met verbijstering heb ik in het afgelopen jaar meegelezen en later gepost op de diverse PVV- en Wilders-topics binnen de pijler Politiek & Maatschappij. Standpunten van mensen verschillen en daarover wordt gediscussieerd. Mij viel echter wel op dat sommige mensen gebruik maken van foefjes/trucjes om de wereld om hen heen het eigen standpunt op te dringen. Een duidelijk voorbeeld van deze indoctrinatie heb ik hieronder uitgewerkt; deze gaat op voor meerdere punten in de discussies.

Bron: www.nu.nl – 29 mei 2007
DEN HAAG – De politie moet bij ernstige rellen, en na een duidelijke waarschuwing, met scherp kunnen schieten op relschoppers. Dat zei fractievoorzitter Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid dinsdag. Dit zou volgens hem bij voorkeur moeten gebeuren in het been. Als wettelijk wordt vastgelegd dat een agent na zo’n actie niet vervolgd wordt, zal volgens Wilders de aarzeling verdwijnen om hard op te treden tegen relschoppers.
 
Letterlijke vertaling:
  • Onderwerp: relschoppers;
  • Er volgt eerst een duidelijke waarschuwing;
  • Bij negeren van de waarschuwing mag de politie met scherp schieten;
  • Bij voorkeur in het been.
Door Wilders-haters wordt dit standaard vertaald in:
  • Volgens Wilders moeten Marokkaanse rotjochies in de knieën worden geschoten.
Laten we dit nu eens nader gaan bekijken aan de hand van de “vertaling” van de Wilders-haters.
 
  • Wilders-haters verbasteren de uitspraak van Wilders van “relschoppers” naar mensen van Marokkaanse komaf. Vreemd, want dat zei Wilders niet. Hiermee willen de Wilders-haters aantonen dat Wilders een haat tegen Marokkanen ontwikkelt binnen Nederland. Terwijl hij helemaal geen ras, kleur of komaf noemde. Foutieve vertaling dus.
  • Wilders-haters verbasteren de uitspraak van Wilders van “relschoppers” naar “rotjochies”. Vreemd, want dat zei Wilders niet. Hiermee willen de Wilders-haters aantonen dat kattekwaad-streken volgens Wilders moeten worden afgestraft met een kogel. Terwijl Wilders het hier heel duidelijk heeft over de relschoppers die onze samenleving handenvol geld kosten bij vernielingen aan onze gebouwen, bushokjes en andere personen. Relschoppers die b.v. op voetbalwedstrijden afkomen om hun agressie kwijt te kunnen, maar die niet voor het sportieve evenement zelf komen. Dus ook deze vertaling naar “rotjochies” is niet terecht.
  • Wilders-haters verbasteren de uitspraak van Wilders “met scherp schieten, bij voorkeur in het been” naar “in de knieën schieten”. Vreemd, want dat zei Wilders niet. Hiermee willen de Wilders-haters aantonen dat hij doelbewust mensen wil beschadigen, dat hij doelbewust mensen immobiel wil maken, wil pijnigen. Terwijl Wilders een figuurlijk wapen hiermee wil maken, wordt het door Wilders-haters omgezet naar een letterlijk wapen.
  • Voor het gemak “vergeten” de Wilders-haters erbij te vertellen dat Wilders heel bewust zegt: waarschuw eerst op een duidelijke manier, en leg pas een sanctie op nadat de waarschuwing in de lucht wordt geslagen. In ieder geval: zorg ervoor dat onze politie hierbij wettelijk kán ingrijpen. 
Foutieve vertalingen zoals bovenstaand voorbeeld worden op dit forum nagenoeg dagelijks gebezigd. En deze worden overgenomen door mensen en herhaald, herhaald, herhaald.
 
Hoe kan het toch dat onze wetsdienaars, onze eigen dappere politieagenten, zèlf steeds gigantisch onder druk worden gezet door deze agressieve relschoppers. Hoe kan het toch dat zij zo weinig wettelijke slagkracht hebben om sterker op te treden. Hoe kan het toch dat Wilders voor hen op wil komen en een duidelijk discussiepunt op de agenda wilde zetten.
Maar…
Hoe kan het toch dat zelfs deze quote door Wilders-haters wordt misbruikt om “aan te tonen” dat Wilders een opruiende racist is?
Wees blij dat er een politicus is die wil opkomen tegen deze toenemende haat. Een politicus die de steeds grotere rellen een halt toe wil roepen met een (agressievere) maatregel om onze eigen politiemacht meer handvatten tot actie te geven. Er moet iets gebeuren, deze agressie moet stoppen. De huidige manier werkt gewoon niet.
 
Ook al worden diverse zaken over Wilders-quotes uitgelegd met andere woorden, en onderbouwd met krantenartikelen, quotes, links naar websites etc.: een handjevol mensen ziet niet in dat zij een verkeerde vertaalslag maken. Met een soort tunnelvisie worden steeds maar uitspraken verbasterd en men blijft dit herhalen. “Herhaling is de moeder van de perfectie”, oftewel: men probeert het algemeen gedachtegoed te beheersen met de eigen mening door steeds maar weer het eigen standpunt in de eigen vertaling te herhalen, in de hoop dat hun toehoorders hen tenslotte ook gaat geloven.
 
Door dit soort “vertalingen” en de herhaling hiervan, werkt men de scheiding in onze samenleving alleen maar méér in de hand. Hoe meer mensen de kromme redeneringen horen over letterlijke quotes van Wilders, hoe harder zijn partij/gevolg blijft groeien, al is het alleen maar om een gevoel van oneerlijkheid te rechtvaardigen. Ziet links-minnend Nederland nu echt niet dat ze hiermee de groei van de PVV zèlf bewerkstelligt? Door hun eigen acties bereiken zij precies het tegenovergestelde van wat ze eigenlijk willen bereiken.
 
Ik heb me een jaar in deze discussies gemengd, ik heb er veel over gelezen, ik heb talloze politieke debatten op televisie gevolgd en ik kan maar tot één conclusie komen: luister en lees goed wat de precieze boodschap is die wordt gecommuniceerd. Vertaal deze op de juiste wijze en praat/discussieer dáárover met anderen. Maar verbaster je de eigenlijke letterlijke waarheid van een uitspraak, dan zal jouw doel zich 180 graden tegen je keren.
Advertentie

Sylvia Witteman: “Met vrienden, een rugzak en heel weinig geld ging ik naar Joegoslavië”

Sylvia Witteman alleen op vakantie column Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (19 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week vertelt ze over haar eerste vakantie zonder ouders.

Mijn jongste zoon, 16 jaar oud, ging voor het eerst alleen op vakantie. Alleen, dat wil zeggen, zonder ouders, maar met 5 vrienden. “We hebben een appartementje gehuurd in Knokke”, zei hij, handenwrijvend van voorpret. Knokke? Dat is toch een suffe badplaats voor keurige oude dames? Nou ja, ze zouden daar in elk geval weinig kwaad kunnen, tussen de theesalons. 200 euro kreeg hij mee. Ik vond het veel, maar j

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien