Nu te koop: speciale uitgave Libelle Vrijheid 75 jaar

Zoek binnen:

Indrukwekkende oproep van zorgpersoneel: blijven jullie binnen voor ons?

Ondanks dat het RIVM en de Rijksoverheid al meerdere keren hebben opgeroepen tot thuisblijven, gaan veel mensen de straat op. De parken zitten vol en op de stranden wordt vrolijk uitgewaaid. Zorgpersoneel zendt wereldwijd dan ook nogmaals de belangrijkste boodschap uit: ‘Wij blijven werken voor jou, blijf jij thuis voor ons?’

Op Twitter, Instagram en Facebook lijken de oproepen niet op te houden. En allemaal met dezelfde, dringende boodschap: blijf nou alsjeblieft thuis. Voor zorgpersoneel is dit de enige manier om te zorgen dat het coronavirus te behandelen blijft en het aantal patiënten niet de beschikbare middelen overstijgt. Met andere woorden: door binnen te blijven zorgen we ervoor dat het zorgsysteem niet overbelast raakt en er zo veel patiënten in 1 keer komen, dat zorgpersoneel ervoor moet kiezen om sommige mensen niet te behandelen.

Advertentie

Volle parken, volle stranden

Ook al is de thuisblijfmaatregel al vaak genoeg door de overheid benadrukt, het lijkt niet genoeg. Rutte gaf donderdag in een persconferentie al aan dat hij nog steeds overal mensen ziet en dat ze ook nog eens te dicht bij elkaar staan. Ook zaterdag toen de zon scheen, leken veel mensen zich weer niets aan te trekken van de maatregelen en stroomde Twitter vol met afbeeldingen van volle stranden en volle parken.

Overbelaste zorg

Smekend, nadrukkelijk, maar vooral heel erg vriendelijk verzoekt het hardwerkende zorgpersoneel van over heel de wereld dan ook of iedereen thuis wilt blijven. Zij blijven immers urenlang op hun werk, blootgesteld aan het virus, om andermans leven te redden. Zij hopen dat daar tegenover kan staan dat de bevolking ervoor zorgt dat het werk voor het zorgpersoneel behapbaar blijft en dus gewoon thuis blijft.

Blijf thuis

Ziekenhuizen, de spoedeisende hulp, huisartsen… Iedereen plaatst de boodschap op social media in de hoop dat het bij de bevolking wereldwijd en zeker ook in Nederland doordringt. Een indrukwekkende omvang van een heel belangrijke boodschap.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: Instagram @nijsmellinghe

20 vragen aan Lex Uiting: “Er zijn anderen die beter zijn, maar ik kan óók iets”

Lex uiting - Libelle

Premium

Presentator Lex Uiting (33) bracht onlangs het nummer Danse Ôs Vreej uit, als eerbetoon aan 75 jaar vrijheid. Hij woont met zijn vriendin Suus in Amsterdam.

Waarom heb je het nummer Danse Ôs Vreej uitgebracht?
“Het is het meest persoonlijke liedje dat ik ooit heb geschreven. Het is het verhaal van mijn omaatje, zij is nu 90. Ik was bij haar op bezoek en ze vertelde over de oorlog, hoe ze tijdens de bevrijding al die jaren oorlog van zich heeft afgedanst.”

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien