Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Powervrouwen!?

‘Powervrouwen’. Mooie term, maar wat houdt dit nu eigenlijk precies in? Wie zijn het?

In mijn ogen is een powervrouw gewoon een vrouw die doet wat ze kan, rekening houdend met haar eigen vermogens en grenzen. Die zich niet op laat jutten door anderen en autonoom is. Een vrouw die zichzelf kan zijn in de meeste situaties, die voor haar mening uit durft te komen. Ook al is dit soms niet gemakkelijk, en krijgt ze veel tegenwicht en is haar smaak ‘not-done’.

Advertentie

Moederdag komt dichterbij en velen vinden moeder Dé Powervrouw bij uitstek en op moederdag kun je haar lekker verwennen (als je hier aan mee doet en nog een moeder hebt).

Maar om terug te komen op powervrouwen; wat maakt dat een vrouw nu eigenlijk echt een powervrouw is? Een vrouw die alles tegelijk kan en heeft; zoals een gezin, een mooi huis, kast vol kleding, perfect uiterlijk en een dijk van een goedbetaalde baan? Degenen die in dure mantelpakjes lopen op torenhoge naaldhakken en in hun BMW’s naar hun werk rijden? Of zijn powervrouwen degenen die hun best doen en proberen er wat van maken, ondanks alles? Vrouwen die vanuit het niets naar iets opklimmen? Of gewoon zomaar een vrouw met het hart op de juiste plaats?

Of bestaan powervrouwen in jouw ogen gewoon niet omdat het een belachelijke term is, bedacht om iemand lekker in een hokje te kunnen plaatsen?

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien