Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Presenteer jezelf: 3 tips!

Dagelijks zijn we bezig met onszelf presenteren. Op het werk, tijdens een sollicitatie, bij het ontmoeten van een nieuw persoon. Presenteren is de grootste angst van veel mensen.

Zelf zal je in je leven waarschijnlijk ook op z’n minst wel eens zenuwachtig zijn geweest voor een presentatie. Maar: bij de eerste rijles had je ook zenuwen en zat je misschien verkrampt achter het stuur, terwijl je nu zelfs kunt bellen en rijden tegelijk. Kortom: ook presenteren kun je leren! We geven hier alvast enkele tips.

Advertentie

Help

3 tips voor een boeiende presentatie

1. Leer presenteren anders te zien.

Presenteren is niet presteren, maar is het delen van een boodschap. Niet meer en niet minder. Haal de druk van de ketel door je aandacht op de boodschap te richten in plaats van op jezelf.

2. Luister naar wat je zelf zegt en voel wat je aan het doen bent.

Ben het eens met wat je zegt en doet. Probeer bijvoorbeeld je onzekerheden niet te compenseren door opeens heel luid of snel te gaan praten. Als je gaat ratelen, hoor je niet meer wat je zegt en ben je met je gedachten niet bij de boodschap. Blijf dus focussen op de boodschap die je over wilt brengen.

3. Gebruik voorbeelden.

Illustreer wat je zegt. Ga eens na welke boodschappen jou het beste zijn bijgebleven. Bestonden die niet veelal uit voorbeelden? Heb je ooit een boeiende presentatie gehad zonder voorbeelden? Juist door een sprekend voorbeeld houd je de aandacht van je luisteraars vast.

Wil je leren presenteren? Schrijf je dan nu in voor de online cursus ‘Presenteer jezelf, durf te stralen’. De cursus wordt gegeven door Pauline van Aken. Ze is expert in het geven van presentatietrainingen.

Deze en nog veel meer leuke online videocursussen op Ucourse.nl .  

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien