Na de Wie is de mol?-aflevering van zaterdag 27 februari, zijn de kijkers eigenlijk niet veel wijzer geworden over wie nu toch de mol is. Ze zijn dan ook een tikje teleurgesteld in de finale.
Let op: dit artikel kan spoilers bevatten.
Net als ieder seizoen wordt ook dit jaar pas in de allerlaatste aflevering bekendgemaakt wie de mol is. Toch konden de kijkers dat niet waarderen.
Dit seizoen staan Rocky, Charlotte en Renée in de finale. De aflevering begint met twee opdrachten, waarbij ze voor de laatste keer de pot kunnen spekken met wat extra geld. Daarna volgt een langdradige monoloog van Rik van de Westelaken, waarin hij per finalist uitlegt waarom ze een goede mol zouden zijn en wat dan hun tactiek zou zijn geweest. En zoals altijd eindigt de aflevering met een executie.
Ondanks dat Charlotte aan het eind van de aflevering een rood scherm kreeg en dus verliezend finalist blijkt, vonden de kijkers het een saaie aflevering. Bij een finale verwacht je natuurlijk een spectaculaire aflevering, maar niets blijkt minder waar. Op Twitter laten kijkers weten dat ze er meer van hadden verwacht. Vooral de monoloog van Rik vinden ze slaapverwekkend. “Maak mij over een kwartiertje maar wakker”, schrijft iemand op Twitter. Een ander reageert met: “Iedereen die WIDM nog gaat terugkijken: doe maar niet. Heel saai!” Bovendien zaten niet veel mensen op Charlotte en hebben ze eigenlijk niks aan de onthulling van de verliezend finalist.
Kortom: kijkers moeten nog even geduld hebben, want volgende week wordt tijdens de echte finale pas écht bekend wie de mol is.
Ik vind dit zachtgezegd niet het beste seizoen van “Wie is de Mol?” En deze aflevering is moeizame zendtijdvulling. #widm
— Sjoerd Muller (@DomineeMuller) February 27, 2021
Oke ik was even afwezig. Charlotte is dus niet de mol? Oke. Dan moet het Rocky zijn. Ik weet dat de kans ook best wel aanwezig is dat Renee het is, maar ik blijf bij Rocky dan. Omdat zij vanaf het begin toch al mijn (bij)mol was. #widm
— Daniëlle the Greatest (@ppdaniellepp) February 27, 2021
Kan iemand de volgende keer Maxim Hartman bij Rik zetten als hij weer zo’n ellenlange monoloog gaat maken. ‘Veel korter’ #widm pic.twitter.com/wepcLG4X0O
— Bibi (@Bibib97) February 27, 2021
Zonder Splinter is er helemaal niets aan. Slaapverwekkende finale. #widm
— Wim van Meerveld (@wimvanmeerveld) February 27, 2021
Waarom zo langdradig.. we hebben hierna nog een aflevering hoor.. #widm
— Louise (@Lieske2509) February 27, 2021
Waar is Irma Sluis als je d’r nodig hebt? Deze monoloog is saai. #widm
— Tim Schaap (@timmieschaap) February 27, 2021
Maak mij over een kwartiertje even wakker #widm
— Wim de Heus (@Heusw) February 27, 2021
Oja we weten vanavond helemaal niet wie de mol is. Dat is natuurlijk pas volgende week. Zometeen komt de jaarlijkse cliffhanger. #widm
— Annebelle (@abbaaax) February 27, 2021
Beetje saaie aflevering dit zeg… #widm
— Mae🌼💚♔ – 🕛🌑 (@fairymaan) February 27, 2021
Iedereen die #WIDM nog gaat terugkijken: doe maar niet. Heeeeeel #saai
— fransje naessens (@fransjenaessens) February 27, 2021
Val wel in slaap 😴 bij deze finale.. #widm
— Quinten (@Reagluurder) February 27, 2021
Pen jij elk seizoen fanatiek mee met de WIDM-afleveringen om de mol te onthullen? Noteer alle opvallende acties in je eigen Molboekje 2021:
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
1Bron: Wie is de mol?, Twitter. Beeld: Avrotros
Tupperware is al sinds 1938 onverwoestbaar. Toch heeft het bedrijf slecht nieuws voor alle fans: het bedrijf stopt vanaf 1 maart met de verkoop en met de Tupperwareparty’s.
Vrijwel ieder huishouden heeft er wel iets van in de keukenkastjes staan en terecht ook: de luchtdicht afsluitbare bakjes zijn ideaal voor het bewaren van kliekjes en voor georganiseerde types die hun koelkast graag op orde hebben. Daarom: acht dingen die je nog niet wist over Tupperware.
Toen Earl Tupper tijdens de Grote Depressie (in Amerika) zijn hoveniersbedrijfje verloor, vond hij werk in een plasticfabriek. Daar kocht hij een paar machines op die vorm geven aan plastic en sloeg thuis aan het knutselen. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de eerste Tupperware-commercial nadat een Amerikaans chemiebedrijf Earl vroeg iets nuttigs te doen met hun plastic.
Door het slimme ontwerp van de deksel kun je het bakje vacuüm verpakken om eten zo lang mogelijk vers te houden. Het ontwerp is geïnspireerd door de deksel op een pot verf.
Het allereerste Tupperware-product liet een soort boertje als je het bakje dichtdeed. Met dat bijzondere kenmerk werd wereldwijd geadverteerd. Jaren later werd er in de comedyserie Seinfeld nog naar verwezen. “Een boer houdt de boel vers.”
Tupperware werd helemaal niet goed verkocht in de winkels. Klanten snapten niks van die gekke sluiting. Gevolg: Tupperwareparty’s!
Het idee voor een Tupperware party is bedacht door Brownie Wise. Ze wilde haar vriendinnen graag laten zien hoe Tupperware werkt. En in 1951 waren die feestjes inmiddels zo populair dat Earl Tupper besloot het product helemaal uit de winkels te halen en alleen nog maar te verkopen via Tupperwareparty’s.
Andere producten op die lijst: de walkman en de Rubik’s kubus. Maar computers dan gek genoeg weer niet.
Zo’n party klinkt behoorlijk tuttig, maar zelfs in dit tijdperk verzamelen vrouwen zich nog steeds massaal om zich te vergapen aan het plastic onder het genot van een hapje en een drankje. Alleen al in Frankrijk worden ieder jaar al 500.000 Tupperwareparty’s gehouden.
De familie Tupper is schathemeltjerijk en nog altijd stroomt het geld binnen. In 2014 maakte het bedrijf een winst van 2,64 miljard (!) dollar.
Zó krijg je die vieze aanslag uit je Tupperware bakjes:
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
1Bron: Good Housekeeping. Beeld: Getty Images
Prins Harry vertelt in een gesprek met vriend en talkshowhost James Corden hoe hij denkt over The crown, de populaire Netflix-serie over het leven van de Britse koninklijke familie.
Vanwege de waanzinnige kostuums, koninklijke juwelen en prachtige decors is The crown absoluut het kijken waard. Niet voor niets dat de serie rondom Queen Elizabeth bij iedereen zo geliefd is. Maar wat vinden de royals er zelf eigenlijk van?
“Het is duidelijk fictie”, zegt Harry tijdens de bekende carpool karaoke. “Ze doen niet alsof ze ons zijn, maar wat je ziet is wel losjes op de waarheid gebaseerd. Heel accuraat is de serie niet, maar die geeft wel een idee van hoe het leven van de koninklijke familie eruitziet. En welke druk je ervaart als je taken altijd voorrang moet geven boven je familie.”
De prins heeft daarom veel meer respect voor de fictieve serie The crown dan voor de verhalen die de roddelpers over hem en zijn geliefden schrijft: “In die artikelen wordt alles als een feit gepresenteerd. Daar heb ik echt problemen mee.”
In de uitzending van de talkshow van James Corden was de prins ook openhartig over alle media-aandacht rondom de ‘Megxit’. Vorige week bevestigde Buckingham Palace namelijk dat Harry en Meghan ‘niet meer zouden terugkeren als werkende leden van de koninklijke familie’. Sindsdien wordt er veel over hem en zijn vrouw geschreven. Het koppel woont momenteel in Los Angeles en verwachten een tweede kindje.
Meghan dook zelf ook nog even op in de carpool karaoke. Tijdens het FaceTimen onthulde ze zelfs de liefkozende bijnaam voor haar man.
Bekijk hieronder de ‘carpool karaoke’ van James Corden en prins Harry:
Dít is wat koningin Máxima vindt van de populaire serie The Crown:
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
1Bron: James Corden. Beeld: Getty Images
Het blauwe licht van schermen is slecht voor je nachtrust, terwijl je van rood licht juist slaperig wordt en sneller in slaap valt. Maar slaap je ook echt beter?
Voor een goede nachtrust is het verstandig om zeker twee uur voor het slapengaan geen televisie meer te kijken en je smartphone en tablet aan de kant te leggen. Het blauwe licht uit schermen onderdrukt de productie van het slaapopwekkende hormoon melatonine. Hierdoor duurt het langer om in slaap te komen.
Uit onderzoek blijkt dat dat rood licht in slaap vallen juist makkelijker maakt. Proefpersonen werden eerst vijf minuten in het donker gezet. Vervolgens keken ze de ene keer vijf minuten in rood licht en de andere keer in blauw licht. Vervolgens werd het opnieuw vijf minuten donker. Daarna volgde een taak in het donker: ze moesten zo snel mogelijk op een knop te drukken bij het horen van een toon. Deze reactietest kregen de deelnemers ook voor de lichtbehandeling.
Wat bleek? Bij blauw reageerden de proefpersonen voor en na de lichtbehandeling even snel, terwijl als ze rood licht zagen ze een paar milliseconden trager waren. Ook was hun hartslag tijdens de taak na de rode lichtbehandeling hoger, wat aangeeft dat het ze meer moeite kostte. Rood licht maakt dus minder alert, wat in principe handig is als je wil slapen.
Tijdens het onderzoek werd ook naar de pupillen gekeken. Toen de deelnemers na de blootstelling aan blauw licht weer in het donker zaten, bleef hun pupil nog een tijdje kleiner. Bij rood licht was dit juist andersom. Hun oogpupillen bleven na de lichtbehandeling vergroot. “Voor ons een aanwijzing dat rood licht mogelijk iets doet met de pigmentcellen die de biologische klok aansturen”, zegt slaaponderzoeker Wisse van der Meijden.
Maar hoe bruikbaar is een wat roder licht voor slapelozen? Om daar antwoord op te kunnen geven, moeten de wetenschappers nog meer onderzoek doen. Van der Meijden: “Wij deden het slaapexperiment overdag. Van blauw licht weten we dat het juist ’s avonds schadelijk effect heeft, via de onderdrukking van melatonine. Voor rood licht kan het voor het effect ook uitmaken op welk tijdstip je blootgesteld bent. We moeten dus nog een keer ’s avonds testen.”
Slaapproblemen? Pien en Juul delen 10 tips voor een heerlijke nachtrust:
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
1Bron: Nemo kennislink, Healthline. Beeld: Getty Images