Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

spinnen en onweer

 

Mijn eerste echte klant als je  voor het eerst een mailtje krijgt dat iemand iets bij je besteld hebt, stijgt de adrenaline, nu gaat het echt gebeuren. Ik had de neiging om eerst als een soort kip zonder kop rond te hollen…. Waarmee moet ik beginnen….. Eerst naar de website, inloggen en de bestelling bekijken, hoe stuur je ook alweer een mailtje dat je er mee aan de gang gaat, verdikkeme we hebben geoefend….. eerst alles maar bij elkaar graaien, verpakken in bubbeltjes folie, dan de envelop erbij. Die zit in een doos en toen stokte de trein, ik staarde naar de doos en de woorden van zoonlief kwamen plotseling weer boven… “ tjee mam er was een joekel van een spin en die verdween in die doos”…. Nee hè, mijn grote vrienden de spinnen in hoeveel verhaaltjes zijn ze niet te lezen…. Wat nu, ik kan moeilijk aan de klant mailen, is volgende maand ook goed??? Hoewel het binnen 28 graden Celsius was, heb ik met dik kippenvel ( de oermens zou er jaloers op zijn) de enveloppen eruit gevist. Daarna mailtje gestuurd dat de betaling rond was en dat het op de bus ging.
 
Waar ik ook bang voor ben, is onweer. Laatst waren we op een verjaardagsfeest. Simon had foto’s gemaakt en ik dacht dat nog steeds aan het flitsen was, maar dat bleek onweer te zijn. Nou het angstzweet kroop uit elke porie, ik was bang dat men zou denken dat ik de vrouw uit Atlantis was die rechtstreeks uit de zee, aan tafel was geschoven. Als je binnen zit gaat het wel, maar ja je moet eens weer naar huis en het bleef maar flitsen, gelijk of we filmsterren waren op een première. Ach Simon had het niet erg gevonden hoor als we bleven slapen, maar het klinkt zo raar. Dus toen het geflits wat minder werd zijn we maar opgestapt. Ik probeerde zo snel als mijn korte dikke beentjes mij dragen konden, naar de auto te komen. Wat een haast riep manlief. Schiet nu maar op, snauwde ik, ik schijt in mijn broek van angst door dat onweer. O, zei manlief, we kunnen nu nog terug, Simon heeft misschien nog wel een schone broek voor je…… ha ha ha, nu kan ik er om lachen, toen absoluut niet…..
Advertentie

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien