Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Tips voor zaterdag 7 en zondag 8 maart

De enige vraag die ons bezighoudt in de 48 uur die een weekend telt: blijven we binnen of gaan we naar buiten? Dit zijn onze leukste tips voor zaterdag 7 en zondag 8 maart.

    • Hup, naar buiten

Lentetuin en Woonbeurs
Inspiratie voor de lentetuin én het lentehuis is er volop bij de Lentetuin en Woonbeurs in de IJsselhallen in Zwolle. Tot en met zondag 8 maart te bezoeken.

Advertentie

Heerlijk én eerlijk: Chocoa Chocoladefestival
Dol op chocolade? Van 6 tot en met 8 maart wordt in de Amsterdamse Beurs van Berlage het Chocoa Chocoladefestival gehouden. Er zijn proeverijen films en muziek over fairtrade chocolade. Daarnaast zijn er op de beurs ook andere eerlijke kwaliteitsproducten te proeven zoals koffie, bier en wijn.

Goede tuinstek
Het Rotterdamse Stek is misschien wel de leukste stadstuinwinkel van Nederland. Ze verkopen er ook handige dingen voor tuinliefhebbers met een klein balkon of binnenplaats. Daarnaast organiseren ze workshops zoals vogelhuisjes timmeren, bloemen en planten tekenen en zelf compost maken.

Museumtip: katten met kroontjes
Als je naar het werk van kunstfotografe Marie Cécile Thijs kijkt, zou je bijna vergeten dat katten normaal geen kragen en kroontjes dragen. En dat kikkererwten meestal op een bord liggen en niet door de lucht zweven. In de expositie Lust for light is het ongewone vanzelfsprekend. Qua licht en kleur doen de foto’s denken aan schilderijen uit de Gouden Eeuw, maar tegelijkertijd heeft het iets eigentijds. Te zien tot en met 31 mei in Museum aan het Vrijthof in Maastricht.

Knuffel een koe
Langs het Overijssels Kanaal, op vijftien minuten rijden van Deventer, staan zes bijzondere houten bungalows in het weiland. Wie er logeert, krijgt meteen een eigen koe. Overdag loopt het beest heerlijk met de andere koeien door de wei, daarna mag het dier door de logees worden verzorgd en vertroeteld. Behalve in de bungalows kan er ook worden gelogeerd in de boerderij zelf. Kijk voor informatie op Koeindekost.nl

  • Lekker binnen blijven

Lezen: Versplinterd van Dani Atkins
Rachels wereld stortte in toen ze bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy verloor en zelf gewond raakte. Na vijf jaar ziet ze de vriendengroep van toen weer voor het eerst terug bij de bruiloft van haar ex Matt en zijn verloofde Cathy. Als ze die avond Jimmy’s graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt ze buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar en Jimmy leeft nog…

Lezen: De man die haast had van Jan Vantoortelboom
Leon ziet als klein kind zijn oppas Elsie een val maken, waardoor zij zwaar gehandicapt raakt. Hij bezoekt haar trouw elke zaterdag. Aanvankelijk omdat dat moet van zijn moeder, later omdat er tussen deze twee beschadigde en zwijgende mensen iets ontstaat: een verhouding van wederzijdse afhankelijkheid. Leon is misschien niet schuldig, maar hij voelt zich wel verantwoordelijk voor Elsies toestand. En dat verantwoordelijkheidsgevoel gaat ver, misschien wel te ver.

Fototips van Fotografille
Hoe maak je mooiere foto’s, zowel met je camera als met je mobiele telefoon? Fotografieblogger Evelien Oerlemans maakt er een leuk blog vol tips over: Fotografille. Voor iedereen die eigenlijk niet weet hoe zijn spiegelreflexcamera werkt, die jaloers is op andermans professioneel uitziende Instagram-foto’s of de basis van Photoshop wil leren.

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien