Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Twitter madness

Ik ben twaalf jaar oud, bijna dertien en wil graag mijn verbazingen op school en overal laten zien.

________________________________________________________ 

Advertentie

Ik heb begrijp niet wat er zo leuk aan twitter is. Mijn klasgenoten schrijven de meest onnozele zinnetjes op de internationale site met informatie die ik helemaal niet hoef te weten. Bijvoorbeeld: “Ik zit op de wc, lol!”. Het is niet erg nuttig om te weten, en bovendien hoef ik ook helemaal niet te weten of je vindt dat het zitten op de wc en je behoefte doen “lol” is. Nog zo’n zinnetje is: “Meneer Dijkema van Engels is zo’n lekker ding, hé?” waarop dan geantwoord wordt met: “OMG FTW JIJ VINDT MR DIJKEMA EEN HUNK!!!????” en “Ja tog, hij heeft zo’n lekker kontje ;-)” . En het zinnetje “Ik zit op de wc, lol!” wordt dan beantwoord met: “Ik ook lol!!”, “OMG IK OOK WTF JE LEEST ME GEDACHTEN OFZO LOL!!”  en “Ik ook, lekker tog;-)”. Wat is daar in vredesnaam "lol" aan? Je doet je behoefte, en dat is dat. Niemand hoeft te wetenof het lekker is of niet of dat het oplucht of niet. 

Met Facebook daarentegen begrijp ik wel wat er zo leuk aan is. Het is leuk om kleine dingetjes, en dat niet dat je lekker op de wc zit, te plaatsen. Bijvoorbeeld: "Ik ben net terug van vakantie. Het was heerlijk weer: blauwe lucht, geen wolkje, geweldige zon, licht briesje, enz. Al jaloers?:-)" waarop dan geantwoord wordt met: "Ik zou jaloers zijn als je daar nog was, haha! Nu ben je in Nederland met z’n heerlijke pokkenweer of 17 graden waarvan iedereen denkt dat het warm is.". Dat noem ik nou leuk. Ik hoef niet te weten dat onze leraar Engels zo’n lekker kontje heeft, dat je op de wc zit en dat ie met een lekkere plons in de pot valt of wat dan ook nog meer. Ben je terug van vakantie, was het zo leuk op Ameland, Vlieland, Terschelling, Texel, Schiermonnikoog, Turkije, Italië, Frankrijk, de Veluwe of de Efteling, zet het er gerust op. Ik zal wel een Likeje plaatsen.

 

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien