Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Het vastendieet volgen? Lees eerst dit, want dokter past het dieet aan

Het vastendieet is een hype van jewelste. We zien steeds meer mensen die zich wagen aan het bijzondere dieet. 

Hoe het werkt? Je mag vijf dagen lang alles eten waar je zin in hebt, om vervolgens twee dagen te ‘vasten’ (ofwel; vrouwen mogen maximaal 500 calorieën per dag, mannen 600).

Advertentie

Aangepast dieet
De Britse dokter en journalist Michael Mosley zette het dieet op de kaart als een populaire manier om gewicht te verliezen. Bijzonder: de dokter bracht onlangs naar buiten dat hij de richtlijnen van dieet iets heeft aangepast: op vastendagen mag je iets meer eten, op alle andere dagen juist iets minder.

Haalbaar
En da’s best bijzonder: wat hoe vaak worden dieetregels gewijzigd? Volgens Mosley is de sterkte van zijn dieet de haalbaarheid: “Je moet niet de hele tijd diëten. Het is makkelijker om te weerstaan aan de verleiding om iets ongezond te eten als je weet dat je het de dag erna wel mag.”

Meer calorieën, net zo veel gewicht verliezen
In plaats van 600 calorieën mogen zowel vrouwen als mannen nu zo’n 800 calorieën tot zich nemen. Wat de reden van de wijziging is? Mosley kreeg van zijn klanten en lezers terug dat 600 calorieën per dag echt onhaalbaar was (wij kunnen het ons wel voorstellen). Volgens Mosley verlies je met de nieuwe methode net zoveel gewicht als voorheen.

Hoe dat kan? Je mag niet meer compleet los op de niet-vastendagen. In plaats daarvan raadt de dokter ‘Mediterraans eten’ aan, ofwel: veel vis, groenten, noten, fruit, olijfolie en zelfs af en toe een glas wijn. Zoetigheden zijn uit den boze.

Zou jij dit dieet proberen?

Voor extra motivatie schaf je natuurlijk de leukste sportieve items aan:De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Nieuwsblad.be. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien