Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Verandering van basisschool

 

Vorige week tipte ik al even aan dat Freek en ik een gesprek ergens hadden. Vandaag wil ik dit verder toelichten. We zijn namelijk aan het zoeken geweest naar een andere basisschool. Nu is dat niet iets dat je zomaar even doet en zorgde – èn zorgt – voor de nodige spanning.
 
Bob zit in groep zes en hoeft na dit schooljaar nog maar twee jaar voordat hij naar de middelbare school gaat. We hebben ons echt afgevraagd of we hem nog wel van school moeten laten veranderen. Toch hebben we daartoe besloten. Hij heeft namelijk moeite met leren. Niet dat hij niet goed kan leren, maar zowel zijn juf als wij denken dat er meer in zit dan dat er uit komt. De stof op school wordt steeds abstracter: geschiedenis, natuur, topografie, maar ook rekenen. Hier heeft hij moeite mee. Hij onthoudt de dingen veel makkelijker als het levendig is gemaakt.
      Daarnaast speelt mee dat hij geen vriendjes heeft op school. Hij zit in een fijne klas die hem accepteert zoals hij is, maar echt vrienden zitten er niet bij.
      Heel langzaamaan merk ik dat zijn zelfvertrouwen achteruit gaat en ik wil graag dat hij juist meer zelfvertrouwen krijgt.
 
Rick gaat goed op school. Hij haalt hoge cijfers en goede scores bij de Cito-toetsen. Hij heeft vrienden in de klas, die hij vooral uit onze buurt kent. Toch zit ook hij niet lekker in zijn vel. Dit heeft zijn juf ook gezien. Hij heeft geregeld last van hoofd- en buikpijn en de kinesioloog heeft achterhaald dat dit bij spanningen vandaan komt, spanningen rond school. Rick is een binnenvetter en kan niet duidelijk maken wat er is, maar er is dus wel wat. En als we Bob van school zouden laten veranderen, dan lijkt het mij voor iedereen fijner dat Rick en Ayla ook overstappen.
 
Eerst ben ik gaan zoeken naar een Vrije School, maar deze zijn te ver weg voor ons. Door een tip ben ik gaan kijken naar Jenaplan en Montessori. Ik koos juist voor een ander concept, zodat de kinderen op een andere manier gestimuleerd zouden worden op school. Er bleek een Montessorischool te zijn in een naastgelegen gemeente. Zij hebben geen continuerooster, het overblijven is aan de prijs en het zouden intensieve dagen voor de kinderen – en voor mij – worden, vooral door het heen en weer reizen. Toch sprak het concept ons aan en een oriëntatiegesprek maakte ons best enthousiast.
      Door een toevallige opmerking van Rick (dat hij graag een continuerooster wilde) ben ik op de website gaan kijken van een reguliere basisschool dichtbij onze wijk. Dit zag er zo geweldig uit en klonk zo goed, dat ik ook daar op gesprek ben geweest. Ook hiervan kwam ik enthousiast thuis en de kinderen konden hier al snel een ochtend meedraaien. Zij kwamen al net zo enthousiast naar huis.
      We wilden de kinderen nog laten proefdraaien op de Montessorischool, maar door ieders enthousiasme voor de plaatselijke school en alle maren van de Montessori hebben we gisteren de knoop doorgehakt. Het wordt de school vlakbij.
 
De nieuwe school is een duurzame school. Vanaf februari komen ze in een heel nieuw gebouw met de nieuwste (duurzame) snufjes, met daarom heen een schoolplein met veel groen, een paddenpoel, een amfitheater, een doorkruipgrot en nog veel meer uitnodigende dingen. Bij vakken als natuur, geschiedenis en aardrijkskunde worden activiteiten gepland waardoor het allemaal sprekender wordt. Bijvoorbeeld een sloot namaken in de klas of een gastdocent met een roofvogel. Wat ik heb gelezen en gehoord, klinkt allemaal goed. Bob en Rick viel het bovendien op dat het zo lekker rustig is in de klas. Vooral Bob heeft dit nodig, omdat hij snel afgeleid is.
 
De directeur van de huidige school belde net nog, omdat ze niet goed begrijpt dat we voor een andere reguliere basisschool hebben gekozen. Een stap naar de Montessori had ze wel begrepen. Ik heb onze beweegredenen nog een keer uitgelegd. Ze snapt nu wel dat wij de keuze goed overwogen maken. En of ze het ermee eens is . . . Het is onze keus.
      Het is spannend allemaal en de toekomst moet uitwijzen of het een goede keuze was. De kinderen vinden het ook wel lastig, maar kijken ook heel erg uit naar de nieuwe school.
      Misschien volgende week al overstappen? In ieder geval voor de Kerstvakantie, zodat ze de Kerstviering op de nieuwe school kunnen meemaken; een leuke manier om contacten te leggen en zonder stress de Kerstvakantie in te kunnen.
 
Groetjes, Esther
Advertentie

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Oh nee: deze actrice is vanaf volgende week niet meer in 'GTST' te zien

Het is een komen en gaan in het fictieve dorpje Meerdijk. Volgende week zal er helaas één actrice voor het laatst te zien zijn in GTST.

Actrice Cecilia Adorée (29), die Tiffy Koster speelt, moet de soap verlaten.

Advertentie

Cecilia verlaat GTST

Eerder werd al bekend gemaakt dat Ferry Doedens uit de serie stapt, maar nu is ook bevestigd door EndemolShine dat zijn collega Cecilia helaas niet meer in GTST te zien zal zijn. Dinsdag 9 maart is Cecilia voor het laatst te zien in de soap. Ze heeft 2,5 jaar in de serie gespeeld.

Naar het buitenland

De GTST-kijkers die de soap op Videoland volgen, zien morgen al hoe Lucas, Tiffy en Wolf Meerdijk verlaten. Videoland-kijkers hebben ook al kunnen zien hoe Tiffy en Lucas zich gereedmaken voor vertrek. Het fictieve stel heeft besloten naar het buitenland te gaan om daar een nieuwe start te maken. Tiffy kan wel een nieuwe start gebruiken, omdat ze nogal in de knoop raakte met zichzelf toen ze gevoelens kreeg voor haar beste vriend Daan.

Ferry Doedens

Cecilia vertrekt tegelijk met Ferry Doedens. Dat hij de serie na 12 jaar zou verlaten, werd afgelopen zomer al bekend gemaakt door EndemolShine. Hij moet noodgedwongen vertrekken door het niet nakomen van werkafspraken.

Nieuwe inwoner

Dinsdag 9 maart zien we Lucas en Tiffy vertrekken, maar we zien ook een nieuw personage arriveren. Namelijk Indra, die gespeeld wordt door musicalster Romy Monteiro. Indra is de ex van Richard, die weer terug in zijn leven zal komen dankzij bemoeienis van Janine.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cecilia Adorée (@ceciliaadoree)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cecilia Adorée (@ceciliaadoree)

Dít is de reden waarom GTST-ster Gigi Ravelli van de radar verdween:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: RTL Boulevard. Beeld: GTST

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Plan voor vaccinatiepaspoort wordt deze maand al gepresenteerd

De Europese Commissie zal deze maand nog komen met een plan voor het zogenoemde vaccinatiepaspoort. Met dit paspoort kan de drager, zoals de naam al doet vermoeden, bewijzen dat hij of zij is ingeënt tegen het coronavirus.

Het zijn vooral de zuidelijke EU-landen die graag willen dat dit vaccinatiepaspoort er komt. Zij willen namelijk komende zomer gevaccineerde toeristen verwelkomen.

Advertentie

Vaccinatiepaspoort

Voorzitter Ursula von der Leyen heeft vandaag laten weten dat het plan er deze maand komt. Maar er zijn nog wel wat vragen over het vaccinatiepaspoort. Zo vragen een aantal EU-lidstaten zich af wat iemand die een vaccinatiepaspoort heeft dan allemaal zou moeten mogen, ten opzichte van iemand nog niet gevaccineerd is.

Goedkeuring

Dat het plan er komt, betekent niet direct dat dit plan ook wordt uitgevoerd. De regeringen van de EU-landen en het Europees Parlement moeten het na de presentatie eerst goedkeuren. In het technisch mogelijk maken van het vaccinatiepaspoort gaat vervolgens nog veel tijd zitten.

Ontwikkeling kost veel tijd

Ursula von Leyen ziet een ‘digitale groene pas’ voor zich. Maar ze laat weten dat een dergelijke digitale pas maken, zo’n drie maanden tijd kost. Omdat dit voor de zomer klaar moet zijn, dringt de tijd. Vandaar dat het plan snel op tafel moet komen.

Doet Nederland mee?

Hoewel vakantielanden als Portugal en Griekenland enthousiast zijn over het vaccinatiepaspoort, gaf Rutte eerder aan dat hij het voor Nederland te vroeg vindt. Dit zou te maken hebben met de vaccinatiestrategie van Nederland, die nog niet heel vlot loopt. Is het wel eerlijk om mensen die gevaccineerd zijn al meer rechten te geven als het grootste deel van Nederland nog geen kans heeft gehad om een prik te halen? D66-leider Sigrid Kaag staat er anders in: zij vindt dat je niet kunt verwachten dat gevaccineerde mensen ‘wachten met leven totdat de laatste prik is gezet’.

Vragen over het coronavaccin? Dokter Rutger geeft antwoord

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

1

Bron: AD. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Het Alizonne-dieet: alles over hét dieet waar de BN'ers bij zweren

Trijntje Oosterhuis, Shirma Rouse en Angela Groothuizen: allemaal zijn ze al kilo’s afgevallen dankzij het Alizonne-dieet. Wij vertellen je alles over dit dieet waar BN’ers bij zweren.

Zangeres Shirma Rouse viel vorig jaar 50 kilo af. Dit deed ze door veel te sporten én dankzij het Alizonne-dieet. Dit dieet kreeg ze aangeraden door zangeres Trijntje Oosterhuis die er ook veel kilo’s mee kwijt raakte. Vandaag kwam naar buiten dat ook OG3NE-zangeres Shelley Vol maar liefst 25 kilo is afgevallen dankzij dit dieet. En zo zouden er nog tal van BN’ers zijn die hun slanke figuur te danken hebben aan Alizonne.

Advertentie

Hoe werkt het Alizonne-dieet?

Wanneer BN’ers aan het Alizonne-dieet doen, krijgen ze hierbij professionele begeleiding. Het dieet is ontwikkeld door Claudia van der Lugt en is gericht op snel en verantwoord afvallen, verbetering van de lichaamscontouren, stabilisatie op het streefgewicht en de optimalisering van de algehele gezondheid. De professionals nemen hierbij je metabolisme goed onder de loep.

Contourshaping

Op de website van het Alizonne-dieet lezen we: “De Alizonne Therapie garandeert je gewichtsverlies mét behoud van spierweefsel. Als afvallen nodig is wil je juist het vetweefsel verliezen daar waar je het stoort. Dus shaping van je lichaamscontouren. Wij kunnen 2 in 1 doen. Gewichtsverlies door vetvermindering de storende vetophopingen. Dat is contourshaping weight loss.”

Therapie

Ook lezen we op de site dat er gebruik wordt gemaakt van een aantal technieken. Zo komt er een (niet-chirurgische) behandeling van het onderhuidse vetweefsels met ultrasonore trillingen en radiofrequentie behandelingen bij kijken. Daarnaast horen er bindweefselmassages bij, voor een verbeterde doorbloeding van de huid, afvoer van vloeistoffen en vet via je lymfeklieren, inkrimpen van huidverslapping, afbraak van cellulitis en contourverbetering. Daarnaast krijg je een specialistisch persoonlijk dieet op basis van voedselsupplementen van aminozuren. Hoewel de BN’ers vooral spreken over het Alizonne-dieet, wordt het geheel op de website Alizonne Therapie genoemd: het dieet én de behandelingen samen maken het verschil.

Light en Kids

Hoef jij geen 50 kilo af te vallen net als Shirma en ook geen 25 kilo net als Shelley? Maar wil je wel je lichaamscontouren verbeteren? Dan is er Alizonne Light voor mensen die maar een paar kilo’s kwijt willen. Ook is er Alizonne Kids, voor kinderen met overgewicht.

Wachtlijst

Dat Alizonne Therapie behoorlijk populair is geworden dankzij alle BN’ers die er lyrisch over zijn, dat wordt wel duidelijk wanneer we het volgende op de website lezen: “Wegens media exposure, is een wachtlijst ontstaan voor de Alizonne Therapie.” Tja, wil je er aan beginnen dan moet je dus wel even geduld hebben.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alizonne (@alizonne)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alizonne (@alizonne)

Zóveel diëten, welke is nou het beste? Diëtiste Wendy heeft het antwoord

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

1

Bron: Alizonne. Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Huh? Eigenwijze shetlandpony Brenda heeft bizar richtingsgevoel

Veel mensen slapen het liefst en het best in hun eigen bed. Dat hetzelfde geldt voor paarden. Althans, dat blijkt uit het hilarische verhaal van de eigenwijze shetlandpony Brenda. Het dier mocht uit logeren, maar brak uit en liep zonder pardon terug naar haar eigen wei.

Dat meldt Hart van Nederland maandagmiddag.

Advertentie

Fris weiland voor pony Brenda

Het begon allemaal toen de weide van de shetlander een grote modderpoel was geworden. Haar baasje Petra Courtin uit Nisse wil natuurlijk alleen maar het beste voor haar pony en dus besloot ze Brenda op een nieuwe omgeving te trakteren. Een frisse weide vol groen, vers gras zou een groot cadeau voor de shetlandpony zijn, zou je denken.

Logeerpartijtje

Maar daar was pony Brenda het zelf niet mee eens. Het dier was niet gediend van dit plotselinge logeerpartijtje. Want terwijl Petra dacht haar lieve paard met een gerust hart achter te kunnen laten, brak Brenda ’s nachts uit de weide. En je raadt het al: de volgende ochtend stond de shetlander gewoon weer bij Petra voor de deur.

Briljant richtingsgevoel

Petra vertelt totaal verbijsterd te zijn door het richtingsgevoel van haar pony. “Het is onwerkelijk. Je kan je toch niet voorstellen dat die oriëntatie zo goed is, het is echt een tocht van een paar kilometer. Je hoort het weleens van een poes, maar toch niet van een pony?!”

Dit is de eigenwijze pony in kwestie. En ja, ze staat nu tóch weer in de weide van Petra’s broer. Met een extra slot op het hek zodat ze niet weer uit kan breken. Dat wel.

Pony Brenda

Dierenvlogger Dian bezoekt een ‘bejaardencentrum’ voor paarden

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Lindanieuws, Hart van Nederland. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien