Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Verwachtingen

 

 
Leuk! Kijk eens wat ik heb gekocht!
Een zakje zomerbollen om in de tuin te poten. Vijf verschillende soorten witte bloemen zullen onze achtertuin mooier en voller maken. Tien irissen, tien gladiolen, een witte dahlia, een witte pluizige stengelplant en vijf anemoontjes. De bolletjes worden met zorg in de grond gezet, met het puntje naar boven natuurlijk. Nu kan het groeiproces beginnen. Ik ben benieuwd. Na een paar dagen zie ik al wat groens tevoorschijn komen. De tuin wordt goed verzorgd, elke dag wordt er gesproeid. De plantjes krijgen alle aandacht. Met resultaat, lijkt het, want het groen wordt steeds groter. Het ziet er veelbelovend uit.
 
Na een poosje zie ik de witte anemoontjes in de knop. Schattig! Wat jammer dat er maar drie in de bloei zijn. De pluizige stengelplant vind ik een tegenvaller. De bloemen lijken op kleine plumeaus en de stelen zijn zo lang geworden dat door de wind alles is omgewaaid. Met een stokje als ondersteuning en een groen touwtje eromheen lijkt het een armoedig ding. En kijk eens naar de dahlia. Volgens de foto zou er een prachtige grote witte bloem uitkomen. De knop die ik zie komen is erg groot maar als die open gaat, blijkt het een gele bloem te zijn. De bloem is geweldig maar ik wilde toch echt een witte. Als laatste zijn alle ogen gericht op de gladiolen, tien grote stevige stengels staan vrolijk heen en weer te wiegen. De vierdaagse in Nijmegen is al lang voorbij en er is nog geen knop te zien. Dan … bijna aan het eind van augustus zie ik in twee stengels knoppen. En ja, na een paar zonnige dagen komen de witte bloemen eruit. Leuk hoor, weer wat wit in de tuin maar de rest van de stengels blijven helaas groen, geen knop of bloem te zien.
Al met al vond ik dit bloembollenprojectje toch een tegenvaller. Meer dan de helft van de bollen zijn groen gebleven. De foto op het zakje vertoonde veel weelderige witte bloemen en ik verwachtte dat ook in mijn tuin te zien. Voor mijn gevoel ben ik er weer ingetrapt.
Ik weet zeker dat er veel mensen zijn die dit ook meemaken. Verwachtingen hebben van iets of iemand en uiteindelijk blijkt wat je verwacht ver te zoeken.
Verwacht je dat een witte voetbalbroek vol modder- en grasvlekken echt schoon wordt in de wasmachine als je hem wast op vijftien graden zoals je in een reclamespot op televisie ziet? Keep on dreaming babe. Ik heb toch hele andere ervaringen en ben er hartstikke druk mee. Eerst de broek een poosje laten weken in een sopje, dan de vlekken voorbehandelen met ossengalzeep of een andere vlekverwijderaar, daarna  in de wasmachine mét voorwas op zestig graden. Als ik dit meteen na de gespeelde wedstrijd doe, dan is de kans groot dat het broekje schoon wordt. Niks stralend witte was op vijftien graden! Een misleidende spot waar veel mensen in zullen trappen omdat ze hoge verwachtingen hebben en geloven dat het echt werkt.
Ik verwacht ook dat alle knoopjes van een net nieuw gekochte blouse vastzitten. Het is toch niet normaal dat de knoopjes allemaal aan losse draadjes hangen en dat je ze elk moment kunt verliezen. Ik baal stevig als ik na één keer de blouse te hebben gedragen al die knoopjes vast moet gaan naaien. Verwacht ik te veel?
Als op mascara staat dat het waterproof is, mag ik toch verwachten dat je niet eruitziet als een goth als je in de regen hebt gefietst? Verwacht ik dan te veel?
 Misschien is het naïef van me maar ik baal toch altijd een beetje van dit soort tegenvallertjes. Moet ik niet te veel verwachten en de lat een stukje lager leggen?
Ik verwacht dat de tijd het zal het leren.
 
  
 
 
 
 
 
Advertentie

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Buckingham Palace start onderzoek naar 'pestgedrag' Meghan Markle

Pesten op de werkvloer komt op veel plekken voor. Zelfs op Buckingham Palace, als we de berichten uit Engeland mogen geloven. Meghan Markle wordt door verschillende medewerkers van het paleis beschuldigd van pesten.

In een artikel dat The Times dinsdagavond publiceerde, verklaarden een aantal oud-medewerkers van het paleis dat een van hun collega’s, het toenmalige hoofd communicatie van prins Harry en Meghan, een klacht heeft ingediend bij de secretaris van prins William. Meghan zou er namelijk ervoor hebben gezorgd dat twee assistenten hun spullen pakten en zou ze ook een derde medewerker gepest hebben.

Advertentie

Buckingham Palace onderzoekt beschuldigingen

Het team van Meghan Markle bracht woensdag naar buiten dat de hertogin bedroefd is door deze aanval op haar karakter. Ook Buckingham Palace heeft nu gereageerd: “We zijn zeer bezorgd over de beschuldigingen en beweringen van voormalige medewerkers van de hertog en hertogin van Sussex. Ons HR-afdeling gaat de beschuldigingen onderzoeken.” Medewerkers en oud-medewerkers worden uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek om te kijken of hier lessen kunnen worden geleerd. “Het Koninklijk Huis voert aantal jaren een beleid waarin geen ruimte is voor pesterijen of intimidatie op de werkvloer”, sluiten ze het bericht af.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Telegraaf. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Waarom je pasta eigenlijk zou moeten roosteren voordat je het kookt

Verse pasta heeft wat meer smaak dan gedroogde pasta, maar ook gedroogde pasta kun je met een handig trucje meer smaak geven. 

Door gedroogde pasta te roosteren vóór het koken zou het namelijk veel lekkerder smaken. En het fijne is: het is helemaal niet zo ingewikkeld om pasta te roosteren.

Advertentie

Waarom pasta roosteren?

Pasta is van zichzelf natuurlijk al lekker, maar de smaak is nog wel een beetje saai. Nu merk je hier niet zoveel van als je er flink wat saus over gooit, maar mocht je nu je pasta naar een hoger level willen tillen, dan kun je dat heel simpel doen door je pasta te roosteren voordat je ’t kookt. Dat ontdekte culinair redacteur Annie Crabill van website Food52. Het roosteren zou ervoor zorgen dat je pasta een nootachtige, licht geroosterde smaak krijgt. En als je je pasta dan ook nog eens combineert met een saus die niet te overheersend is, dan komt de smaak van je pasta extra goed naar voren.

Hoe kun je pasta roosteren?

Om je pasta te kunnen roosteren heb je een bakplaat nodig en een oven. Leg de gedroogde spaghetti naast elkaar op een bakplaat en duw deze de oven in. Rooster de pasta ongeveer 10 tot 15 minuten in een hete oven op 175 graden. Als je ziet dat de pasta een mooie goudbruine kleur heeft dan kun je het eruit halen. Laat de pasta even afkoelen en kook het daarna op de gebruikelijke manier. Houd er wel rekening mee dat je de pasta misschien ietsje langer moet koken om ‘m gaar te krijgen. Vergeet niet om het kookwater van je pasta te bewaren en hier een beetje van toe te voegen aan je pastasaus. Zo dringt de nootachtige smaak van je pasta ook lekker door in de saus!

Handig! Met deze truc kook je nooit meer te veel spaghetti:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Food52. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Huil je altijd bij het snijden van ui? Een stukje keukenpapier is de oplossing

Een slok water in je mond, een kaars naast de snijplank: er zijn veel trucjes bedacht om te voorkomen dat de tranen over je wangen stromen bij het snijden van een ui. Hebben deze trucjes bij jou geen succes? Keukenpapier is alles wat je nodig hebt.

Alle handige trucjes worden tegenwoordig ontdekt op TikTok, zo ook dit trucje. Sta jij ook altijd te huilen bij het snijden van een ui? Om dat te voorkomen zou je niets meer dan een stukje keukenpapier nodig hebben.

Advertentie

Ui snijden met keukenpapier

Volgens het populaire filmpje zou een nat stukje keukenpapier naast de snijplank voorkomen dat je begint te huilen bij het snijden van een ui. Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar verschillende mensen hebben de truc uitgetest en waren verrast dat het trucje echt bleek te werken.

Geen tranen meer in je ogen

Bij het snijden van uien komt een soort zwavelachtige stof vrij. Als dit gas in contact komt met een vochtig oppervlakte ontstaat er zwavelzuur. Dat zwavelzuur ontstaat meestal in je oog, wat ervoor zorgt dat je ogen gaan tranen. Dat kun je dus voorkomen door te zorgen dat de zwavelachtige stof eerst met een andere vochtige plek in aanraking komt, zoals zo’n vochtig stukje keukenpapier. Dan wordt het zuur daarheen getrokken in plaats van naar je ogen.

BEKIJK OOK: Brunchtip: omelet in een jasje van ui:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Thetab.com. Beeld: Getty

ui snijden Libelle

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Kim-Lian weer thuis en Jennifer deelt eerste familiefoto

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje. 

Kim-Lian van der Meij mag na vijf dagen in het ziekenhuis weer naar huis. Buiten werd ze opgewacht door haar gezin:

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim-Lian van der Meij (@kimlianvdmeij)

De kappers zijn weer open, maar Xander de Buisonjé heeft in Samantha Steenwijk al een andere haarstylist gevonden:

Rachel Hazes werd flink verrast op haar verjaardag:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rachel Hazes (@rachelhazes)

Die coronatests komen Soundos letterlijk de neusgaten uit:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Soundos (@soundos_el_ahmadi)

Het is ook feest in huize Bakkum. Posy, de oudste dochter van Jim Bakkum en Bettina Holwerda viert haar zesde verjaardag:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door J I M B A K K U M (@jimbakkum)


Jennifer Hoffman plaatst de allereerste familiefoto met haar pasgeboren kindje:

Nicolette van Dam en Bas Smit starten weer een nieuw project en roepen op: “We gaan ons land herontdekken en hebben jullie hulp nodig”:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1)

Marlijn Weerdenburg showt de voordelen van een zwangere buik:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

1

Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien