Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

8x zó omzeil je lange wachtrijen op het vliegveld

De drukte bereikt in de zomermaanden zijn piek op vliegvelden als Schiphol. Met déze tips omzeil je lange wachtrijen.

Wel zo fijn als je compleet zen je vakantieoord tegemoet kunt vliegen.

Advertentie

Het wachten op Schiphol zo leuk mogelijk maken? Libelle’s reisvlogger Bonnie geeft in bovenstaande video tips!

1. Neem zo weinig mogelijk handbagage mee
Heb je geen rolkoffer als handbagage bij je? Lucky bastard: Schiphol beloont je sinds deze week dan met een korte wachtrij. Je mag dan namelijk in de splinternieuwe no-trolley-wachtrij gaan staan. Dat kan je een hoop wachttijd schelen – zeker als passagiers voor je hun trolley hebben volgepropt met toiletspullen en een laptop. Dit soort verdachte voorwerpen kost de veiligheidscontroles veel tijd.

2. Probeer ’s middags te vliegen
Zeker in de zomermaanden is het heel de dag door wel druk op het vliegveld. Maar ’s middags is het meestal wel het rustigst. De meeste zakenmensen vertrekken ’s ochtends, dus die zweven dan al in de lucht. Denk je door héél vroeg in de ochtend te vliegen de wachtrijen te omzeilen? Slaap nog maar even verder: in de zomermaanden staan rond 5 uur ’s ochtends al dikke rijen.

3. Kies de wachtrij met Japanners of zakenmensen 
Japanners staan bij vliegvelden bekend als gedisciplineerde mensen die regelmatig in wachtrijen staan en dus weten hoe ze er zo snel mogelijk doorheen komen. Ook zijn ze handig: ze hebben comfy reiskleren aan en hebben hun spullen al goed paraat. Zakenlui reizen vaker en zorgen dus ook dat ze snel door de gate komen. Afrader is om achter mensen met kinderwagens aan te sluiten. Kleine kinderen kosten papa, mama én het vliegveld tijd.

4. Sluit aan in de linkerrij 
Libelle’s reislogger Bonnie valt het op dat rijen links sneller zijn, omdat mensen op de een of andere manier rechts georiënteerd zijn. Mindgame, dus!

5. Baan je een weg naar de tijdelijke vertrekhal van Schiphol
Speciaal voor het grote aantal reizigers richting Schengenlanden, heeft Schiphol ‘vertrekhal 1a’ in het leven geroepen. Dus ga je bijvoorbeeld naar Frankrijk, Italië, Spanje, Malta of Noorwegen? Wandel dan naar déze hal toe, bedoeld om de grote toestroom sneller door de security te krijgen.

6. Privium

Reis je minstens 10 keer per jaar? Dan kun je overwegen om de Privium service aan te schaffen. Dit is als het ware businessclass reizen: je hebt met zo’n kaart nét wat meer voordelen dan de ‘doorsnee’ reiziger. Zo zoef je bijvoorbeeld door de security heen. Aan deze service zit wel een prijskaartje: je betaalt minstens 121 euro per jaar, afhankelijk van het soort abonnement dat je afsluit. Op echt drukke dagen heb je alleen niet zo veel aan deze service: dan is de kans groot dat je ook gewoon een halfuur in de rij staat.

7. Staar je niet blind op Schiphol
Er zijn ook nog andere goede luchthavens in Nederland, waar het een stuk rustiger is dan op Schiphol. En qua parkeren goedkoper! Denk aan Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Groningen. Vanaf Duitse grond vliegen is ook aan te raden, zoals vliegveld Osnabrück Airport of Düsseldorf. Als je echt ver moet vliegen, ben je vaak wel afhankelijk van Schiphol.

8. Check jezelf online vast in
Dat scheelt je weer een handeling én rij op het vliegveld. Bij veel vliegtuigmaatschappijen kun je 24 uur van tevoren online inchecken, je stoel te kiezen én je boardingpass te printen.

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: Een jaarabonnement Libelle én een gratis Mart Visser tas voor maar €149. 

Bekijk ook:

Bron: RTL Nieuws, Schiphol. Beeld: iStock

Speel hier de sudoku van vrijdag 24 januari

Sudoku

Premium

Zin om je hersenen weer even op scherp te zetten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Op deze vrijdag 24 januari hebben wij namelijk weer een leuke sudoku voor je.

Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Veel succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien