Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Wereldreis in 100 dagen met 2 kleine kids:Thailand 2011

Marcel, Angelien en hun kinderen Nóah en Mirthe zijn (gedurende 100 dagen) een wereldreis aan het maken. In de vorige reisverslagen gaf  Angelien al een afspiegeling van hun reis door  Australië. In haar reisverslagen geeft Angelien diverse reistips en zal dit gedurende dit reisverslag weer doen.

 

Advertentie

Thailand

Vanuit Perth (West-Australïe) zijn we in 1 keer doorgevlogen naar Bangkok en hier begint dan ook onze reis door Azïe. Ondanks het feit dat we al ruim 3 maanden rondreizen met temperaturen van 30 graden of meer, is de hitte van Thailand overweldigend.

Je hebt hier een subtropisch klimaat en dat valt als een ‘natte deken’ over je heen…

 

s‘Avonds heerlijk gegeten op ‘straat’ en wat is het eten toch lekker in Thailand.

Bangkok is onze vaste tussenstop als we van en naar Australïe reizen ivm acclimatiseren. Als we na 1 week weer verder reizen zijn we  gewend aan 6 uur tijdverschil en hoeven we nog maar 3 uur tijdverschil te overbruggen. Dit is dan ook gelijk een tip voor families met kleine kinderen. Iedere luchtvaartmaatschappij maakt een tussenstop in Azïe voordat men doorvliegt naar Australïe.

 

Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en een aanrader als je van mooie tempels en gebouwen houdt. Hieronder een opsomming van bezienswaardigheden die kindvriendelijk zijn:

*What Pho (bekend van de grote liggende budha)

*What Arun (prachtige tempel rijk gedecoreerd met mozaïk).

*Royal Palace; men heeft hier net als in NL een koningshuis, de koning en zijn familie zijn dan ook mateloos populair. Belangrijke tip: maak niet de fout om iets verkeerds te zeggen over de koning …want men is hier voor minder de gevangenis ingegaan.

 

Vanuit de Khao San Road (pier nr. 13) kun je met de Chao Prah Tourist Ferry langs alle bezienswaardigheden van Bangkok varen en omdat men tevens beschikt over een engelsprekende gids, verteld men je precies waar je voor welke bezienswaardigheid moet uitstappen. Men heeft dan ook een uitgebreid vaarschema waarbij je goed moet letten op de kleur van de vlag die je op elke veerboot ziet; iedere kleur staat  voor een route!

 

Wij hebben alles bezichtigd met behulp van deze veerboten maar je moet je wel realiseren dat men in ongeveer 10 seconden in of uitstapt. Wacht dus niet netjes af want dan is de veerboot alweer vertrokken of nog erger… je familie is op de veerboot en jij staat nog op de pier!

 

Over familie gesproken; in mijn vorige reisverslag vertelde ik al dat mijn schoonfamilie naar Thailand zou komen en dat we hier een familiereünie zouden hebben. Nou zo gezegd zo gedaan zou je denken, maar mijn schoonfamilie is niet echt bereisd.. en dat merkten we gelijk.

 

Tijdens je vliegreis van Amsterdam naar Bangkok  komen de stewardessen langs met landingskaarten die je moet invullen voor de douane van Thailand; mijn schoonmoeder had deze landingskaarten aangezien voor ‘enquêtes’ en dus geweigerd.

 

Na 10 uur vliegen staan mijn schoonouders eindelijk op Thaise bodem en voor de douane, worden ze geweigerd want ze hebben geen landingskaarten. Gelukkig hadden ze een aardige douane beambte en heeft die ze de landingskaarten  laten halen om ze daarna voor mijn schoonouders in te vullen. Dit hele verhaal heeft 2 uur geduurd terwijl Marcel en Noah buiten (lees: na de paspoort controle) op hen stonden te wachten.

Door deze vertraging kwamen ze in het spitsuur van Bangkok terecht en waren daardoor 2x zolang onderweg van de luchthaven naar ons hotel. Ja de familiereünie had wat voeten in aarde en we zouden er al vlug achterkomen dat dit nog niet het enige zou zijn..

 

Mijn schoonvader had een blaasontsteking opgelopen in NL en had zijn medicatie vergeten mee te nemen op reis dus de 1e ochtend van de familiereünie konden we gelijk opzoek naar een apotheek.  Gelukkig weten we de weg in Bangkok en hadden we dit probleem snel opgelost.

 

Ik ga altijd naar de wijk Chinatown om inkopen te doen want het is de ‘groothandel’ van Bangkok. Marcel noemt dit altijd de ‘verschrikkelijkste’ dag  van de vakantie. Zodra je van de pier komt, loop je letterlijk een wirwar van straatjes in waar je alleen wel in ‘groot’ moet inslaan. Je kunt dus niet 1 paar schoenen kopen maar alleen per 6. De kinderen krijgen dan ook altijd nieuwe schoenen per 6; ik koop dan vanaf de maat die ze nu hebben en dan 6 maten oplopend. Horloges koop je minimaal per 3 en met een familie bestaande uit 4 personen is dat geen enkel probleem. En zo kan ik nog wel even doorgaan… kortom een absolute aanrader!

 

We zijn in totaal 8 dagen gebleven in Bangkok en we hebben ons geen moment verveelt. Iedere morgen gezwommen met de kinderen in het zwembad en daarna uitgebreid ontbeten. Tussendoor manicure en pedicure ondergaan of je haar laten knippen. Ja voor amper 10 E ben je 2 uur ‘onder de pannen’ bij een beautysalon en kom je er als herboren uit!

 

Belangrijke tip: als je van plan bent om verder te reizen door Azïe kun je in Bangkok goedkoop en snel visums regelen. Je geeft je paspoort af bij de reisburos van de Khao San Road en binnen enkele dagen heb je je paspoort (voorzien van de visums) retour. Behalve snel is het ook financieel aantrekkelijk want bijvoorbeeld 4 visums voor Vietnam kosten in NL 400 E terwijl in Bangkok hetzelfde visum maar 120 E. Ja, qua budget kun je Thailand goed hebben!

 

Groetjes vanuit warm en zonnig Thailand (lees Bangkok)

Angelien, Marcel en de kids Noah en Mirthe Ruizendaal

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kijkers 'Chateau Meiland' liggen dubbel tijdens start nieuw seizoen

De fans van Chateau Meiland zijn weer in hun nopjes, want maandagavond is alweer het vijfde seizoen van start gegaan. Op Twitter laten kijkers massaal weten dat ze hebben genoten van de eerste aflevering en weer in een deuk lagen om de uitspraken van Martien.

In het nieuwe seizoen van Chateau Meiland staat het gedwongen vertrek van de familie uit Hengelo centraal. Eerder werd al bekend dat het perceel dat ze daar hebben gekocht niet volledig mag worden gebruikt voor bewoning.

Advertentie

Knuffelen met koeien

In de aflevering van maandagavond werd er weer veel geklust en een hoop geregeld met de gemeente, maar er was ook tijd voor ontspanning. De Meilandjes hadden namelijk een familieuitje. Daarvoor gingen ze naar een boerderij om te knuffelen met koeien.

Elektrische deken

Waar Erica zich gelijk over de koeien heen drapeerde, vond Martien het vooral eng. Aan het einde besloot hij toch nog even te knuffelen met de koeien en kwam tot de conclusie dat het eigenlijk best fijn is. “Dit is net een elektrische deken”, merkte hij op. Toch is de kabelbaan bij de speeltuin op de boerderij meer iets voor hem. “Erica, dit moeten wij ook! Ik vind het enig.”

Reacties

Voor de kijkers was de aflevering weer als vanouds. Op Twitter schrijft iemand: “Oh, wat heerlijk na een warme douche met een kop thee een dekentje op de bank! En je raad het Chateau Meiland op de buis!”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: SBS6

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zó zien de kinderen van 'WIDM'-finalist Renée Fokker eruit

Renée Fokker (59) is actrice en staat nu vooral in de belangstelling om haar deelname aan Wie is de mol?. Maar daarnaast is Renée ook een liefdevolle moeder van twee kinderen.

Ze heeft een zoon en een dochter en vooral haar dochter lijkt ontzettend veel op haar!

Advertentie

De échte Renée Fokker

In Wie is de mol? zien we een andere kant van Renée Fokker. Na alle mooie rollen die ze gespeeld heeft in verschillende films en series, kunnen we nu eindelijk zien hoe de échte Renée is. Of speelt Renée in Wie is de mol? ook een rol? Namelijk die van de mol? Dat zien we aanstaande zaterdag.

Lieve moeder

Wat we na het zien van Wie is de mol? in ieder geval met zekerheid kunnen zeggen is dat Renée een lieve, zorgzame vrouw is. We kunnen daarom wel raden dat Renée vast ook een hele lieve moeder is voor haar twee kinderen. Op Instagram plaatst de actrice regelmatig kiekjes van de twee, om te laten weten dat ze gek op ze is.

Daan en Esah

Renée heeft een zoon genaamd Daan en een dochter genaamd Esah. Haar kinderen kreeg ze samen met haar ex Tom Erisman. De relatie tussen Tom en Renée is gestrand. Daarna heeft Renée nog een relatie gehad met acteur Porgy Franssen, maar ook dat is over. Nu gaat Renée als vrijgezel door het leven.

Zo zien de knappe kinderen van Renée eruit:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Renee Fokker (@therealmotherfokker)

En een kiekje van vroeger:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Renee Fokker (@therealmotherfokker)

Liz Snoijink heeft haar kleinkinderen al 2 jaar niet gezien

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

1

Bron: 100% NL. Beeld: AVROTROS

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Oh nee: deze actrice is vanaf volgende week niet meer in 'GTST' te zien

Het is een komen en gaan in het fictieve dorpje Meerdijk. Volgende week zal er helaas één actrice voor het laatst te zien zijn in GTST.

Actrice Cecilia Adorée (29), die Tiffy Koster speelt, moet de soap verlaten.

Advertentie

Cecilia verlaat GTST

Eerder werd al bekend gemaakt dat Ferry Doedens uit de serie stapt, maar nu is ook bevestigd door EndemolShine dat zijn collega Cecilia helaas niet meer in GTST te zien zal zijn. Dinsdag 9 maart is Cecilia voor het laatst te zien in de soap. Ze heeft 2,5 jaar in de serie gespeeld.

Naar het buitenland

De GTST-kijkers die de soap op Videoland volgen, zien morgen al hoe Lucas, Tiffy en Wolf Meerdijk verlaten. Videoland-kijkers hebben ook al kunnen zien hoe Tiffy en Lucas zich gereedmaken voor vertrek. Het fictieve stel heeft besloten naar het buitenland te gaan om daar een nieuwe start te maken. Tiffy kan wel een nieuwe start gebruiken, omdat ze nogal in de knoop raakte met zichzelf toen ze gevoelens kreeg voor haar beste vriend Daan.

Ferry Doedens

Cecilia vertrekt tegelijk met Ferry Doedens. Dat hij de serie na 12 jaar zou verlaten, werd afgelopen zomer al bekend gemaakt door EndemolShine. Hij moet noodgedwongen vertrekken door het niet nakomen van werkafspraken.

Nieuwe inwoner

Dinsdag 9 maart zien we Lucas en Tiffy vertrekken, maar we zien ook een nieuw personage arriveren. Namelijk Indra, die gespeeld wordt door musicalster Romy Monteiro. Indra is de ex van Richard, die weer terug in zijn leven zal komen dankzij bemoeienis van Janine.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cecilia Adorée (@ceciliaadoree)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cecilia Adorée (@ceciliaadoree)

Dít is de reden waarom GTST-ster Gigi Ravelli van de radar verdween:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: RTL Boulevard. Beeld: GTST

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Plan voor vaccinatiepaspoort wordt deze maand al gepresenteerd

De Europese Commissie zal deze maand nog komen met een plan voor het zogenoemde vaccinatiepaspoort. Met dit paspoort kan de drager, zoals de naam al doet vermoeden, bewijzen dat hij of zij is ingeënt tegen het coronavirus.

Het zijn vooral de zuidelijke EU-landen die graag willen dat dit vaccinatiepaspoort er komt. Zij willen namelijk komende zomer gevaccineerde toeristen verwelkomen.

Advertentie

Vaccinatiepaspoort

Voorzitter Ursula von der Leyen heeft vandaag laten weten dat het plan er deze maand komt. Maar er zijn nog wel wat vragen over het vaccinatiepaspoort. Zo vragen een aantal EU-lidstaten zich af wat iemand die een vaccinatiepaspoort heeft dan allemaal zou moeten mogen, ten opzichte van iemand nog niet gevaccineerd is.

Goedkeuring

Dat het plan er komt, betekent niet direct dat dit plan ook wordt uitgevoerd. De regeringen van de EU-landen en het Europees Parlement moeten het na de presentatie eerst goedkeuren. In het technisch mogelijk maken van het vaccinatiepaspoort gaat vervolgens nog veel tijd zitten.

Ontwikkeling kost veel tijd

Ursula von Leyen ziet een ‘digitale groene pas’ voor zich. Maar ze laat weten dat een dergelijke digitale pas maken, zo’n drie maanden tijd kost. Omdat dit voor de zomer klaar moet zijn, dringt de tijd. Vandaar dat het plan snel op tafel moet komen.

Doet Nederland mee?

Hoewel vakantielanden als Portugal en Griekenland enthousiast zijn over het vaccinatiepaspoort, gaf Rutte eerder aan dat hij het voor Nederland te vroeg vindt. Dit zou te maken hebben met de vaccinatiestrategie van Nederland, die nog niet heel vlot loopt. Is het wel eerlijk om mensen die gevaccineerd zijn al meer rechten te geven als het grootste deel van Nederland nog geen kans heeft gehad om een prik te halen? D66-leider Sigrid Kaag staat er anders in: zij vindt dat je niet kunt verwachten dat gevaccineerde mensen ‘wachten met leven totdat de laatste prik is gezet’.

Vragen over het coronavaccin? Dokter Rutger geeft antwoord

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

1

Bron: AD. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien