Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Willy Droom!

29-04-2013 Willy DROOM!

WAT ZIJN ER VEEL MENSEN DIE DROMEN, DROMEN.Weet je nog ‘t eerste cdtje van Marco Borgsato plm 1988 mijn jongste dochter heeft het samen nog met hem gezongen in de nieuwe V& D in zwolle., dat ging over dromen,dat een dikke vette hit werd, een bestseller dat is geen wonder want mensen willen dat hun droom werkelijkheid wordt.Bij weinigen gebeurt dat ook. Die mensen hebben de wind mee gehad in t leven. Als ‘t  niet lukt je droom werkelijkheid te laten worden, dan blijven de mensen toch hun droom koesteren, hoe dan ook.

Advertentie

Wat er morgen gaat gebeuren was ook zo’n droom, maar die droom heeft ook genoeg kruiwagens om bewaarheid te worden. Eigenlijk vind ik dat je best mag dromen, er zijn vele dromen, voorspellende en dromen die we dromen om te ontladen wat we overdag mee hebben gemaakt, om smorgens weer uitgerust op te staan. Maar laten we wel wezen de realiteit is niet zo mooi als we in onze dromen dromen( je kunt ook een nachtmerry hebben en die zijn er ook vaak om dingen die je overdag hebt meegemaakt te verwerken.De meeste dromen zijn vaak heel mooi.Was het maar waar veel mensen schijnen de zelfde dromen te hebben over Liefde en geluk en vriendschap, goede buren hebben (want dat is beter dan een verre vriend) om elkaar te helpen was het maar zo dat we werkelijk zoveel om elkaar zouden geven, als dat we zeggen te willen.

Dan zou Nederland een voorbeeld voor de wereld kunnen zijn.Vooral voor die gebieden waar het nu oorlog is of waar dictators aan de macht zijn ( noord-Korea) of nog andere nare dingen. In de kerken word voor alle nare dingen altijd gebeden dat men elkaar beter zal begrijpen en liefdevoller met elkaar omgaat. De geloven naar elkaar toe te zullen groeien of echt tolerantie t.o.v. elkaar. Dat wat onze vorstin zo vaak in haar toespraken aanhaalt.

Maar de realiteit is dat de mensen altijd weer tot het kwaad vervallen en elkaar naar t leven staan men elkaar doodt of af maakt, men t licht in elkaars ogen niet gunt. Leven en laten leven. Daar pleit ik voor. Misschien begint het, dat wat de mens echt wil, of meent dat men wil in het klein in dit kleine ( maar grootse land) Een voorbeeld mag wezen. Want goed voorbeeld doet volgen toch?

De wereld is steeds meer lawaaierig aan t worden de mens krijgt haast geen rust of krijgt haast geen tijd om even op adem te komen. Ik pleit voor stilte gebieden in de natuur zowel als ook bij de mensen thuis, men is zo druk met media, ga eens wat meer nadenken en let beter op uw woorden wat je zegt want er worden ook veel mensen door woorden gekwetst men is zo vaak ruw in de mond en dat moet dan voor grappig woorden gezien. Nee dat hoeft voor mij niet. Doe wat je hand vind om te doen. Dat zijn al heel wat dingen die je kunt beginnen. Een mooi initiatief voor onze nieuwe koning. Doch let ook op de realiteit! en die is niet zo mooi en aan leugens daar hebben we niets aan.

Maar misschien heeft dat ook een beetje met de euforie te maken waarin men nu is.

Ik wens ieder een mooie laatste koninginnedag toe,

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien