Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Winnen

Het Nederlands elftal heeft de finale van het WK verloren, het is niet anders. Hier geen teleurgestelde mensen of neergeslagen blikken, simpelweg omdat we het WK niet gevolgd hebben. Soms kwam ik de dag zelf er pas achter dat er een wedstrijd gespeeld werd.

 

Advertentie

Ik volg ook geen tennis-, hockey- of andere kampioenschappen. Volgens mij heeft het Nederlandse hockeyteam (zowel mannen als vrouwen) diverse malen het wereldkampioenschap gewonnen. Daar hoor je niemand over. Voor hen geen tochten door de grachten, megaschermen op het Museumplein, pleiten voor een "nationale feestdag". Wat is het verschil? Voetbal leeft duidelijk meer en raakt meer mensen, apart is dat.

 

Gisteren hadden we bedacht dat we begin van de avond naar het strand zouden gaan. Het was heerlijk weer en het zou vast rustig zijn op de wegen. Op de heenweg, rond 7 uur, was het niet druk maar je zag aan veel automobilisten dat ze "onderweg naar" waren. Er werd haastig gereden en veel auto’s zaten vol met oranje mensen.

 

Dat vind ik dan wel weer leuk aan Nederland met koninginnedag of een WK: iedereen gaat gewoon in z’n oranje kloffie voor de tv zitten en over straat. Niemand schaamt zich over hoe hij uitgedost is want deze keer vindt niemand een ander raar. Nederlanders zijn echt maf, maar dan is het leuk maf. Oud, jong, Nederlander of allochtoon, arm of rijk, opeens zijn we allemaal "een". We vieren hetzelfde feest, we gaan er allemaal voor.

 

Ik vind overigens wel dat als je dan uitgedost gaat, je ook wel een beetje los moet gaan. Niet zo’n subtiel oranje accesoire als we bij een stel kakkers zagen. Zij een oranje ketting, hij zo’n smal sjaaltje. Kom op zeg, boooring. Ik had nog wel een fel gekleurde oranje fleece trui voor ze gehad. Overigens was ik ook subtiel want mijn strandtas was oranje, maar ik was niet op weg naar een feest en ik heb geen andere.

 

Op het strand was het inderdaad heel rustig. Ik schat zo’n 10 mensen, veelal met hond. En het was nog lekker warm, de zee was heerlijk en gratis parkeren. We hadden daar nog een discussie over want je moest eigenlijk betalen maar ik was ervan overtuigd dat de parkeerwachten tijdens het WK wel iets anders te doen hadden dan bonnen uitschrijven. Zij hun feestje, wij ons feestje. Ik kreeg gelijk 🙂

 

Toen de zon onder ging, reden we naar huis. Ik heb de auto’s op de terugweg (via de A2) op onze baan geteld en het waren er minder dan 40! Je kon echt gaan skaten op de snelweg als je zin had gehad. Zo’n WK is dus ook nog goed voor het milieu.

 

Ik kon me niet beheersen en heb via de radio toch maar de wedstrijd gevolgd op de terugweg. Het laatste stuk van de wedstrijd en de eerste verlenging. Nu begreep ik ook waarom ik geen juichsalvo’s gehoord had, er was nog niet gescoord. En toch kwam ik ook "in" de wedstrijd en opeens was het ook voor mij wel spannend. Thuisgekomen rende ik naar boven om het op tv verder te volgen. En zo zag ik het winnende doelpunt van Spanje, onze prins Pils die zich moest opstellen voor de huldiging van Spanje maar bleef kijken als een treurend kind zelfs bij de felicitaties aan de Spanjaarden (sorry hoor, maar get real, verman je) en de teleurgestelde spelers van het Nederlandse team. Van hen kan ik het me voorstellen, ze waren zo dichtbij. Maar ja, er kan er maar eentje winnen.

 

Toch heeft het Nederlands elftal gister twee punten gescoord. Concluderend is het 11 mannetjes gelukt om tenminste voor een aantal uur een eenheid van Nederland te maken en ze hebben daarmee tegelijkertijd een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het milieu. Wat is nou belangrijker? Dat is pas winnen!

 

 

Anne-Wil merkt dat ze ouder wordt als Han haar op iets wijst

Vrouw zorgen

Premium

Anne-Wil heeft 2 kinderen, 5 kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze spreekt af met haar jeugdvriendinnen Helga en Agnes.

Zaterdag

Meteen na het ontbijt ben ik begonnen met het leeghalen van de kerstboom. Weg met dat ding! Andere jaren kan ik er bijna geen afscheid van nemen, nu kan hij me niet snel genoeg de deur uit zijn. Het is trouwens nog een heel karwei, en als ik klaar ben zitten de naalden tot onder mijn oksels, dwars door mijn trui heen. Het kan me allemaal niets schelen. [premium-verder-lezen] Ik maak de knijpertjes van de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien